0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

LALATOVIĆ: Ovako se bori kada želite da izađete u Evropu! Uz par reči o ‘gospodinu sudiji’… (VIDEO)

Objavljeno: 27.02.20 u 15:52

Posle pobede njegovog tima nad Radničkim, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da je to bila možda i najbolja utakmica crveno-belih od kako se vratio na njihovu klupu.

Vojvodina je danas pobedila Radnički rezultatom 3:0 (1:0), u 23. kolu Super lige Srbije.

– Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri, a mom kolegi i drugu Bataku želim mnogo sreće u daljem toku takmičenja. On je odličan trener i zaslužuje ovu šansu, te se nadam da će je iskoristiti i da će se malo duže zadržati u Radničkom, jer kao čovek, on to apsolutno zaslužuje. Mislim da smo zasluženo pobedili i da smo od prvog minuta znali šta hoćemo, a to je da osvojimo tri boda. Prošli meč na „Marakani“ smo izgubili, kada smo u drugom poluvremenu imali igrača manje, a da je ostalo 11 na 11, mislim da bismo uspeli da osvojimo bod – kaže Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine ističe da su crveno-beli bili veoma motivisani pred ovu utakmicu.

– Posle meča protiv Crvene zvezde, ovo nam je drugi uzastopni derbi protiv ekipe koja se, zajedno sa nama, bori za izlazak u Evropu. Na poluvremenu smo znali da TSC i Čukarički vode, te je zbog toga bio još veći pritisak na mojim igračima, ali smo dobro odradili utakmicu i postizali golove na vreme. Igrali smo tečno, agresivno, bili blizu igrača i dobijali duele, te je ovo bila možda i naša najbolja utakmica od kako sam ovde. Igrali smo dobro i protiv TSC-a nekih pola sata, ali ovo je sigurno bio jedan od naših boljih mečeva. Jako sam zadovoljan sa pristupom, jer ovako se igra i bori kad želite da izađete u Evropu – ističe Lalatović.

On je odao priznanje igračima za prikazano na terenu i zahvalio se navijačima na podršci.

– Sve pohvale mojim igračima, kao i igračima Radničkog. U tom klubu sam proveo prelepih godinu dana, imao 13 pobeda zaredom i samo dva poraza. Taj klub mi je ostao u srcu, kao i ljudi koji vode taj klub, a tu mislim na Ivicu Tončeva, Marka Jovanovića i gospodina Propadala, kojima želim mnogo sreće. Ovu pobedu bih posvetio našim navijačima, koji su danas bili fenomenalni i bili su naš 12. igrač. Sada se okrećemo nedelji i novom derbiju protiv Voždovca u Beogradu – kaže Lalatović.

U 26. minutu današnje utakmice, Miljan Vukadinović je postigao gol glavom nakon kornera, ali ga je sudija Dragan Čolović poništio zbog navodnog faula.

– Čim ga je sudija poništio, znači da nije bio gol i moram da pohvalim gospodina sudiju danas. Rekao sam da, kad sude rasterećeni, vidi se da imamo sudije koji mogu biti novi Mažić, a on je to danas i pokazao, jer je sudio bez greške. Čak i kod situacije u kojoj sam mislio da je bio penal, moj igrač mi je rekao da penala nije bilo. Sudio je meč 50:50 i to je ono što je najbolje za srpski fudbal. Volim kad takvo suđenje imaju i Crvena zvezda, Partizan i sve ostale ekipe, jer to donosi ovakvu atmosferu na stadionu. Treba da pobedi onaj ko je bolji i uopšte nije bitno ko će to biti. Sudija treba da budu neprimetne, a gospodin Čolović je pokazao da je jedan od boljih sudija u Srbiji – napominje Lalatović.

Golove za Vojvodinu danas su postigli Momčilo Mrkaić (2) i Miljan Vukadinović, koji su u Vošu stigli u ovom prelaznom roku.

– Mi mnogo radimo. Kada sam dovodio Mrkaića, rekao sam da je sjajan igrač. Pratio sam ga, a on je protiv mojih ekipa uvek igrao jako dobro i zato je bio moja velika želja, baš kao i Vukadinović, a jako je važno da klub bude organizovan i da imate vremena da pratite igrače, pa da tek onda donosite odluke. Bralić je danas takođe odigrao fenomenalno kao centralni bek, Mladenović isto… To su sve igrači koje smo pažljivo birali. Imao sam odrešene ruke od strane uprave kluba i hvala im na tome što su ispunili moje želje. Mislim da ti igrači to polako vraćaju i da će tek vraćati, iako je Vojvodina već sada ona prava. Novi Sad kao grad i sever Srbije zaslužuju da gledaju njihovu Vojvodinu u kvalifikacijama za Ligu Evrope naredne sezone – rekao je Lalatović.

U narednom kolu, Vojvodina će gostovati ekipi Voždovca u Beogradu, a taj meč je zakazan za nedelju, sa početkom u 14 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter