0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

GJORGJEVSKI: Čekam svoju šansu, kada je dobijem dam 200 posto svojih mogućnosti!

Objavljeno: 27.02.20 u 20:25

Marko Gjorgjievski došao je prošlog leta u redove Voždovca kao jedan od najperspektivnijih mladih fudbalera iz Makedonije i član mlade reprezentacije naših južnih suseda.

Mladi napadač rođen 2000. godine je u omladinskim selekcijama Vardara nemilosrdno je rešetao mreže i bio lauerat nagrada matičnog fudbalskog saveza za fudbalera sa najviše postignutih pogodaka u omladinskim selekcijama.

Došavši u Voždovac, istakao je da je spreman da uči od iskusnijih igrača, da napreduje i da strpljivo čeka svoju šansu, a kada je dobije – opravda poverenje Šefa Kokovića i navijača Voždovca.

Iako je samo 4 puta bio starter, uspeo je da na svoj konto upiše tri pogotka i dve asistencije, uz to da je u jesenjem duelu sa Proleterom postigao i pogodak i upisao asistenciju na istom meču. Takođe i na zimskim pripremama je pokazao svoje golgeterske sposobnosti i bio najbolji strelac tima, tako da su Zmajevi napravili sjajan zalog za budućnost i nema sumnje da će protivnici strepeti za svoje mreže kada je Gjorgjievski na terenu.

I u jučerašnjem meču protiv Čukaričkog mladom napadaču bilo je dovoljno samo 10 minuta provedenih na terenu da se upiše u strelce, ali nažalost taj gol nije bio dovoljan Zmajevima koji su izgubili rezultatom 2:1. Srećan je Gjorgjievski zbog još jednog gola, ali poraz je ostavio gorak ukus…

– Osećanja su mi pomešana. Srećan sam zbog pogotka i zbog toga što sam još jednom pokazao da ću uvek iskoristiti svoju šansu i dati 200 odsto svojih mogućnosti da donesem svom timu pobedu, ali sa druge strane ne mogu biti zadovoljan time što nismo osvojili bodove. Prvo poluvreme je pripalo ekipi Čukaričkog, dok smo u drugom poluvremenu mi diktirali tempo igre i bili bolji, ali nažalost nismo uspeli da postignemo još neki pogodak. – u dahu počinje mladi golgeter.

Ističe Gjorgjievski i da je za njegov napredak u igri zaslužan specifičan način rada sa mladim igračima u Voždovcu.

– Voždovac je sjajna sredina za napredovanje mladog igrača. To sam naslućivao kada sam dolazio, a sada sam to i osetio. Hvala klubu i stručnom štabu na tome što posvećeno rade sa nama mladim igračima i već sada se vidi da su individualni treninzi koje smo održavali tri puta nedeljno jako koristili za dalji napredak. Radili smo mnogo i na završnici, i nema sumnje da su golovi jednim delom plodovi tih treninga. Ne želim da stanem naravno, želim da napredujem još više, tako da sa jako velikim motivom čekam svaki novi trening. Ušli smo trenutno u lošu seriju, ali imamo kvalitetnu ekipu i mislim da neće proći mnogo vremena dok se ne vratimo u formu koja nas je krasila u prvom delu prvenstva.

Upitan da prokomentariše vreme koje je do sada proveo u Voždovcu od kako je u avgustu stigao u klub, Marko odgovara kao iz topa:

Klub kao nijedan drugi! To je zaista istina! Imam sjajne saigrače, i svi zaposleni u klubu su sjajni ljudi, igrač oseća podršku od svih ljudi u klubu i ovo je zaista odlična sredina. Hvala klubu na poverenju, moje je da radim još više i još vrednije, i znam da će golovi i dobri rezultati doći vremenom. Nadam se da će navijači doći u velikom broju na derbi meč sa Vojvodinom koji nas očekuje za vikend i da ćemo se od tog meča vratiti na pobednički kolosek. – zaključio je Gjorgjievski.

Voždovac trenutno zauzima 7. mesto na tabeli Linglong Superlige Srbije sa osvojenih 35 bodova, koliko ima i osmoplasirana ekipa Spartaka iz Subotice.

Naredni meč Zmajeve očekuje u nedelju kada na “krov” dolazi ekipa Vojvodine u okviru 24. Kola Superlige Srbije. Početak meča zakazan je za 14 časova.

FOTO: FK Voždovac

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter