0
Evrokupovi

LŠ: Šok u Madridu, Siti za pet minuta okrenuo Real! Lion bolji od ‘stare dame’! (VIDEO)

Objavljeno: 26.02.20 u 23:20

U poslednja dva meča osmine finala Lige šampiona pobede su odnele ekipe Mančester sitija i Liona.

REAL MADRID – MANČESTER SITI 1:2

Siti bije bitku sa UEFA da ne bude na dve godine izbačen iz evro takmičenja. A, bolje borbe nema nego kada na sred ‘Santjago Bernabeua’ pobediš najtrofejniji tim ‘elitnog’ takmičenja.

Gledali smo mršavo prvo poluvreme u Madridu. Prvu šansu imao je Siti preko Žezusa, ali je Kurtoa bio na mestu. Samo sedam minuta kasnije pokušao je De Brujne, ali je lopta završila preko prečke. Real se probudio tek u 30. minutu kada je Benzema pokušao glavom, ali pravo u Edersona. Poslednju šansu u prvom delu videli smo u 47. minutu kada je Žezus zamalo bio neprecizan.

‘Građani’ su prvi zapretili u drugom poluvremenu kada je De Brujne šutirao pored gola. Nastavili su gosti da napadaju, a u 57. minutu je Marez šutirao, a Kurtoa izašao kao pobednik. Kazna je četu Pepa Gvardiole stigla u 60. minutu kada je Vinisijus na sebe povukao tri čuvara Mančester sitija, uposlio usamljenog Iska na penalu, a ovaj rutinski savladao Edersona – 1:0.

Siti se nije predavao, u 78. minutu De Brujne se oslobodio rivala, dobro centrirao sa leve strane, Žezus malo odgurnuo Ramosa i glavom pogodio za – 1:1. Sudija Orsato nije ni želeo da sluša VAR isntrukcije, pokazao je na centar. Apsolutni šok usledio je pet minuta kasnije kada je Mančester siti dobio penal. Sterling je oboren, a siguran sa ‘bele tačke’ bio je De Brujne – 1:2.

Real je utakmicu završio sa deset igrača, pošto je Serhio Ramos na ivici kaznenog prostora kao poslednji igrač odbrane srušio Žezusa koji je išao jedan na jedan sa golmanom. Luka Jović je u igru ušao u 84. minutu, ali za dva minuta koliko je ‘kraljevski klub’ bio kompletan nije mogao puno da učini.

LION – JUVENTUS 1:0

Veliko iznenađenje u Francuskoj. Lion je na svom terenu pobedio Juventus 1:0. Zasluženo…

Lion je prvi zapretio preko Ekambija, ali je glavom pogodio prečku. Ipak, ‘lavovi’ su poveli u 31. minutu kada je Husem Oar asistirao do Tusara, a ovaj pogodio – 1:0. Mogao je Lion u 41. minutu do drugog gola, ali je Ekambi šutirao preko gola.

Juventus se nije probudio. Sem penala koji je Ronaldo tražio u 84. minutu i Dibala u 89. minutu, ‘stara dama’ nije ništa uradila. Imaće šansu da sve ispravi za tačno tri nedelje u Torinu, ako se meč bude tamo igrao zbog Korona virusa.

Liga šampiona, osmina finala (prvi mečevi)

18. februar

Borusija – Pari Sen Žermen 2:1 (0:0)
(Haland 69, 77 – Nejmar 75)

Atletiko – Liverpul 1:0 (1:0)
(Nigez 4)

19. februar

Atalanta – Valensija 4:1 (2:0)
(Haterbor 16, 63, Iličić 42, Freuler 57 – Čerišev 66)

Totenhem – RB Lajpcig 0:1 (0:0)
(Verner 57 p)

25. februar

Čelsi – Bajern Minhen 0:3(0:0)
(Gnabri 51, 54, Levandovski 76)

Napoli – Barselona 1:1 (1:0)
(Mertens 30 – Grizman 57)

26. februar

Real Madrid – Mančester siti 1:2 (0:0)
(Isko 60 – Gabrijel Žezus 78, De Brujne 83 penal)

Olimpik Lion – Juventus 1:0 (1:0)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter