0
AdmiralBet ABA Liga

ALEKSANDAR VUČIĆ: Nećemo zaustavljati sportska dešavanja, ‘večiti derbi se igra, nemoj da se kao miševi krijemo po rupama!

Objavljeno: 26.02.20 u 15:01

Pojavila se informacija da FS Srbije razmatra mogućnost da se zbog širenja Korona virusa u svetu ‘večiti derbi’ u nedelju odigra bez publike.

Korona virus hara Kinom i Italijom. Prvi oboleli pojavili su se u regionu, tačnije u Hrvatskoj. U Srbiji za sada zaraženih nema, a lekari i vlast pozivaju da se ne stvara panika. Povodom Korona virusa građanima se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je odgovorio i na pitanje novinara da li će se sportska dešavanja odlagati.

– Nećemo utakmice da otkazujemo. Možda bismo odložili neke velike skupove na koje dolaze gosti iz inostranstva. Mi takve događaje nemamo. Naše košarkaške utakmice, pre svega Zvezde i Partizana ne posećuju turisti iz inostranstva. Razmišljamo samo o ‘Beogradskom maratonu’ za koji dolaze gosti iz velikog broja zemalja. Odluku ćemo sigurno doneti na vreme. Sve ostalo će se održavati, ljudi mogu slobodno da idu na stadione i u hale, da vode normalno svoj život. Nećemo da se krijemo u mišije rupe – istakao je Aleksandar Vučić.

Pored predsednika Srbije na konferenciji za novinare prisustvovali su naši najbolji lekari i epidemiolozi koji su pozvali medije, ali i sam narod da ne šire paniku. Da se Korona virus širi brzo, ali da nije opanas kao što se predstavlja na društvenim mrežama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter