1
Domaći fudbal

ZAKUVALO SE: Posle Ramadanija, na meti još jedan poznati menadžer – sporan je transfer Luke Jovića!

Objavljeno: 25.02.20 u 19:42

Istraga protiv fudbalskog menadžera Faljija Ramadanija pokrenula je ‘lavinu’ u svetu fudbala.

Španske vlasti raširile su istragu protiv fudbalskih menadžera, a u centru pažnje je Falji Ramadani. Međutim, sada je ona zahvatila i Nikolu Damjanca, objavila je ‘civilna garda’.

Policija je pre nekoliko dana upala u Ramadanijevu vilu na Majorki, jer se optužuje da je tajio porez i ‘prao novac’, a kao saučesnik se spominje bivši golman Partizana.

Damjanac je godinama bio vlasnik agencije ‘LIAN Sports’ sa Ramadanijem, a čiji su klijenti mnogi skupi igrači, a među njima iLuka Jović, koji je letos iz Ajntrahta prešao u Real Madrid. 

Tako je i taj transfer dospeo pod istragu, kao i ugovori Luke Modrića, Stefana Savića i drugih igrača sa Balkana.

– Nakon detaljnog pregleda i praćenja porekla novca na međunarodnom nivou otkrilo se da su ti zastupnici formirali kriminalnu organizaciju koja je bila sposobna da kontroliše razne fudbalske klubove u zemljama poput Srbije, Kipra ili Belgije, sprovodeći onde fiktivne transfere za koje se saznalo iz dokumenata koje su otkrili mediji i platforma Football Leaks. Na taj način su se obogatili Ramadani i Damjanac i naneli velike finansijske štete klubovima i državnim proračunima u zemljama gde su utajili porez –  navedeno je u saopštenju.

Navodno se kiparski Apolon iz Limasola okoristio dok je Jović ‘fiktivno’ bio njegov član, a nastupao na pozajmici u Crvenoj zvezdi. Usledili su transferi u Benfiku, pa Ajntraht i potom Real Madrid.

Navodno, čovek koji je za milion i po evra postao većinski vlasnik ugovora Luke Jovića sa Zvezdom zaradio je kasnije čistih devet miliona prilikom transfera u Real.

Postoje indicije da su transakcije rađene preko Malte i predstavništvima u drugim državama, kako bi se izbegao skupoceni porez u Španiji.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter