Aktuelni tandem crveno-belih je zajedno postigao u svim takmičenjima 101 gol, a dobar učinak u svom mandatu je imao i Hugo Vieira.

Svaki šraf u timu je bitan od golmana do napadača, ali golgeteri često “probijaju” granice i pamte se uspešni tandemi. Uglavnom su kroz istoriju Crvene zvezde domaći igrači bili u prvom planu, a poslednjih godina navijači crveno-belih su se najviše radovali pogocima stranaca i Ričmond Boaći i El Fardu Ben su zajedno 101 put u svim takmičenjima pogodili mrežu rivala. Za ovakav učinak tandemu je ukupno bilo pitrebno 166 utakmica. Prvo mesto pripada Boaćiju (88 – 58), a drugo Benu (78 – 43). Učinak će se popraviti u nastavku sezone, a napadač iz Gane se oporavio od povrede i biće spreman za 162. derbi u nedelju. Možda već sutra u Inđiji dobije određene minute od trenera Dejana Stankovića.


Iza aktuelnih igrača šampiona Srbije za vreme svog mandata može da se pohvali po golovima Hugo Vieira (51 utakmica – 28 golova), Mendeš Kadu (100 utakmica – 25 golova), Abiola Dauda (38 – 17), Kristijan Borha (54 – 17). Na listi se nalazi i Marko Marin koji je u januaru napustio ekipu sa stadiona “Rajko Mitić”, a za godinu i po dana na 58 mečeva postigao je 11 golova.

Statistika često mnogo otkriva, Boaći i Ben su po ovim parametrima opravdali ulaganja Crvene zvezde.

FOTO: FK Crvena zvezda