1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

STATISTIKA KAŽE: Boaći + Ben = 101!

Objavljeno: 25.02.20 u 09:43

Aktuelni tandem crveno-belih je zajedno postigao u svim takmičenjima 101 gol, a dobar učinak u svom mandatu je imao i Hugo Vieira.

Svaki šraf u timu je bitan od golmana do napadača, ali golgeteri često „probijaju“ granice i pamte se uspešni tandemi. Uglavnom su kroz istoriju Crvene zvezde domaći igrači bili u prvom planu, a poslednjih godina navijači crveno-belih su se najviše radovali pogocima stranaca i Ričmond Boaći i El Fardu Ben su zajedno 101 put u svim takmičenjima pogodili mrežu rivala. Za ovakav učinak tandemu je ukupno bilo pitrebno 166 utakmica. Prvo mesto pripada Boaćiju (88 – 58), a drugo Benu (78 – 43). Učinak će se popraviti u nastavku sezone, a napadač iz Gane se oporavio od povrede i biće spreman za 162. derbi u nedelju. Možda već sutra u Inđiji dobije određene minute od trenera Dejana Stankovića.

Iza aktuelnih igrača šampiona Srbije za vreme svog mandata može da se pohvali po golovima Hugo Vieira (51 utakmica – 28 golova), Mendeš Kadu (100 utakmica – 25 golova), Abiola Dauda (38 – 17), Kristijan Borha (54 – 17). Na listi se nalazi i Marko Marin koji je u januaru napustio ekipu sa stadiona „Rajko Mitić“, a za godinu i po dana na 58 mečeva postigao je 11 golova.

Statistika često mnogo otkriva, Boaći i Ben su po ovim parametrima opravdali ulaganja Crvene zvezde.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

  1. “Statistika često mnogo otkriva, Boaći i Ben su po ovim parametrima opravdali ulaganja Crvene zvezde”, iščupano iz konteksta! Sjajan učinak ovih afričkih “kapitalaca”, samo je čudno kako to da njih dvoje ne mogu nigde mrdnuti iz Zvezde! Niko ih ih ne traži i pored 101 postignutog gola! O penalim niko ne priča!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter