0
Domaći fudbal

SLS: Zvezda rutinski do trijumfa protiv Vojvodine, Gobeljić evrogol proslavio sa ljubimcem Delija (VIDEO)

Objavljeno: 22.02.20 u 19:55

U derbiju 22. kola Superlige Srbije Crvena zvezda je savladala Vojvodinu i tako na najbolji mogući način najavila predstojeći ‘večiti’ derbi sledećeg vikenda – 2:0 (1:0).

Samo nekoliko minuta pre početka susreta na stadionu ‘Rajko Mitić’, stigla je vest da je Partizan prosuo nova dva boda u Senti, remizirao sa TSC-om rezultatom 1:1, i to je bio motiv za oba crveno-bela tima u Beogradu – Crvenu zvezdu da pokuša trijumfom da uveća prednost na čelu tabele na 13 bodova razlike, a Vojvodinu da se eventualnom pobedom izjednači sa Partizanom na drugoj poziciji.

Tako su i počela oba tima meč na ‘Marakani’, otvoreno i na gol rivala. Ipak, Zvezda je bila nešto konkretnija i iz prve prave šanse došla je do prednosti. Igrao se 18. minut.

Željko Gavrić je ‘mešao’ čuvara na levoj strani, potom desnom nogom centrirao ‘na unutra’ što Saničanin nije dobro iskontrolisao. Izbio je loptu u vazduh i ona je na drugoj strani pala pravo na nogu El Farduu Benu, koji je iz prve, poluvolejem, pogodio bliži ugao gola koji brani Emil Rockov.

Samo četiri minuta kasnije veliku šansu imao je Milan Pavkov. Nije bilo ofsajda, išao je ‘oči u oči’ na Rockova, ali je čuvar mreže Vojvodine bio uspešniji i spasio je svoju mrežu.

Baš kao i desetak minuta kasnije, kada mu je i okvir gola bio saveznik. Veljko Nikolić je šutirao sa leve strane desnom nogom, a Rockov je vrhovima prstiju loptu na volšeban način odbio do stative.

U finišu prvog poluvremena Vojvodina je imala jedinu pravu šansu na meču, Ognjen Đuričin ju je propustio.

Novosađani nisu ni u nastavku meča uspevali da uspostave igru na sredini terena, te je kontrola uglavnom pripadala momcima u crveno-belim bojama. Na sve to došao je i crveni karton za Miodraga Gemovića u 61. minutu i sve je išlo ‘na vodenicu’ tima Dejana Stankovića.

Kako je vreme odmicalo, sve je polazilo za nogama domaćim igračima, pa je i Marko Gobeljić uspeo pet minuta kasnije da postigne fantastičan gol. Sa oko 25 metara, možda i više, je uputio snažan i precizan udarac, u ‘malu mrežu’ gola Rockova, koji je zaista bio nemoćan.

Potrčao je na severnu tribinu, a tamo ‘sreo’ Nemanju Radonjića, sa kojim je proslavio golu karakterističnom stilu fudbalera Olimpika iz Marselja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

Nakon toga je meč praktično bio završen, a do kraja je tempo opao i uglavnom smo gledali mirniji tempo, jer je i jednima i drugima bilo jasno da bodovi ostaju na ‘Marakani’.

CRVENA ZVEZDA – VOJVODINA 2:0 (1:0)
(Ben 18, Gobeljić 66)

Stadion: Rajko Mitić;
Sudija: Petar Piper;
Crveni karton: Gemović 61.

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić – Petrović, Jovančić – Ben, Nikolić, Gavrić – Pavkov.

Vojvodina: Rockov – Stojković, Đurić, Saničanin, Devetak – Topić, Drničić – Đuričin, Bojić, Gemović – Mrkaić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter