0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

‘MAŠTAO SAM JOŠ U TELEOPTIKU…’: Vlahović o Fiorentini, Partizanu, Ibrahimoviću i golu koji je sve preokrenuo (VIDEO)

Objavljeno: 21.02.20 u 13:33

Mladi srpski napadač provodi sjajne momente u Fiorentini.

Dušan Vlahović je u Partizanu odigrao manje od 30 utakmica, čim je napunio 18 godine napustio je Srbiju i otisnuo se u Italiji, gde danas briljira u dresu Fiorentine.

Ove sezone je na 25 utakmica postigao devet golova uz dve ostvarene asistencije.

– Osećaj je više nego dobar, dve godine su brzo proletele. Doduše, bilo je i manje lepih momenata, posebno kada sam morao da igram u Primaveri. Ali iz tog takmičenja nosim pozitivno iskustvo, osvojen Kup, prve golove, koji su bili odlična garancija za dalje – rekao je Vlahović u intervjuu za ‘Politiku’.

Sve je krenulo iz Partizana.

– Maštao sam još dok sam pikao loptu na Teleoptiku da jednog dana zaigram u Italiji. Drago mi je što sam ispunio dečački san. Italijani vole fudbal, liga je sve kvalitetnija. Zahvalan sam brojnim trenerima u Partizanu, pre svih Ivanu Tomiću koji me je uveo u prvi tim. Mnogo sam naučio od Tomića.

FOTO: FACEBOOK

U Italiji ga porede sa Zlatanom Ibrahimovićem.

– Naravno da takvo poređenje prija, posebno mladim igračima. Međutim, moj cilj je da još više radim i napredujem. Zlatan jeste moj fudbalski idol, ali ako bi gledali fudbalsku profesionalnos i samo razmišljanje na terenu, onda je to sigurno Kristijano Ronaldo. Divim se njegovim fudbalskim majstorijama.

U Fiorentini ima veliku podršku jednog zemljaka, takođe mlade uzdanice „Viole“, Nikoli Milenkoviću.

– Bleki je bio tu kada mi je bila najpotrebnija podrška. Dao mi je najbolje savete, dosta mi je pričao o životu i zahtevima u Italiji. Ne mogu da mu to zaboravim. Zahvalan sam mu na tome zauvek.

Spominje se da su već zainteresovani Roma i Napoli.

– Još ne razmišljam o odlasku iz Firence. Mlad sam i željan dokazivanja. Hoću da igram, a ne da odem negde i sedim na klupi. Svestan sam da moram još mnogo da treniram, da budem još bolji nego što jesam.

– Najdraži je gol protiv Intera. Bio je to poseban momenat za moj klub, silno smo želeli da se dokažemo. Gol koji sam postigao u 93. minutu za izjednačenje mi je dao poseban vetar u leđa. Zato se danas osećam jačim, snažnijim. Od tada mi je poraslo samopouzdanje. Mnogo toga se promenilo.

Čak je moguće da dobije poziv u nacionalni tim za duel Srbije protiv Norveške u plej-ofu za plasman na Evropsko prvenstvo

– Svako se potajno nada pozivu. Bila bi mi velika čast da zaigram za najbolji tim Srbije. Ako do tada bude stigao poziv biće dobro, a ako ne, nastaviću još više i bolje da radim, da bih jednog dana zauslužio i taj poziv.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter