1
Domaći fudbal

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić

‘GOREĆE’ U SOLUNU: PAOK i Olimpijakos biju bitku za titulu, evo zbog čega je ovaj meč važan Zvezdi, možda i Partizanu…

Objavljeno: 20.02.20 u 17:07

U Grčkoj iz dana u dan rastu tenzije pred meč godine između PAOK-a i Olimpijakosa koji se u nedelju igra u Solunu.

Ne pamte Grci kada je poslednji put bila ovako zanimljiva borba za titulu. Olimpijakos ima dva boda više od PAOK-a dva kola pre starta plej-ofa, ali tim iz Soluna u nedelju od 19.30 dočekuje crveno-bele. Na ‘Tumbi’ će se verovatno odlučiti ko će sa prvog mesta u plej-of, gde ih čekaju još dva međusobna duela.

Meč u Solunu mogao bi biti zanimljiv Crvenoj zvezdi i Partizanu. Pre svega crveno-belima, jer kako za sada stoje stvari odbraniće titulu prvaka u Srbiji, sem ako se posle ‘večitog derbija’ 1. marta stvari u potpunosti ne preokrenu. Naime, crveno-beli bi ove sezone trebalo da navijaju za PAOK, jer ako ljuti rival i bratski klub Partizana osvoji titulu u Grčkoj, Crvena zvezda ili Partizan bili bi povlašćeni u 3. kolu kvalfikacija za Ligu šampiona.

Zvezdi i Partizanu za sada na ruku idu raspleti u prvenstvima Danske i Kipra. Veći koeficijent od Zvezde i Partizana imaju Kopenhagen i APOEL, ali ta dva tima nisu lideri u svojim zemljama. U Danskoj je to Midtijland, dok je na ‘rajskom ostrvu’ Anortozis.

Nezogdna situacija za sve navijače Crvene zvezde koji poštuju i vole Olimpijakos zbog bratskih odnosa, ali sa druge strane im titula omraženog PAOK-a može doneti lakši put ka Ligi šampiona.

Crvena zvezda u predstojećem kolu Superlige Srbije dočekuje Vojvodinu u subotu od 18 časova, a Partizan ide u goste TSC-u u Sentu od 15 časova.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter