0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

VELJKO NIKOLIĆ: Grof mi je prvi ukazao šansu, lepo je bilo i u Grafičaru, ali ‘Mister’ je prekretnica u mojoj karijeri!

Objavljeno: 19.02.20 u 14:15

Talentovani vezista i strelac prvog gola na utakmici protiv Čukaričkog bio je gost na Zvezdinoj televiziji i tom prilikom još jednom sumirao utiske sa nedavno odigrane utakmice, ali i pozvao navijače da u subotu ispune tribine stadiona „Rajko Mitić“ u meču protiv Vojvodine (18).

– Fenomenalan je osećaj postići gol za Crvenu zvezdu, klub koji volim od rođenja. San svakog deteta koje ima ambiciju da postane fudbaler je da postigne gol za crveno-bele. Ponosan sam što sam imao tu čast da počnem utakmicu i zabeležim svoj prvenac. Očekujem da ću u narednom periodu postići gol na našem stadionu i ostvariti još jedan san – istakao je Veljko Nikolić.

Osvrnuo se vezista rođen 1999. godine i na pripremni period u kojem je imao čast da sarađuje sa novim trenerom Dejanom Stankovićem.

– Dobre igre koje prikazujem u prethodnom periodu rezultat su odličnog rada na pripremama. Svaki minut na terenu mi dosta znači. Na pripremama smo imali odlične protivnike, siguran sam da mi je vreme provedeno sa Misterom pomoglo da steknem dodatno samopouzdanje. Prošao sam dosta priprema sa prvim timom, prvi put sam bio kod Grofa Božovića. Osim toga veliku ulogu u mojoj dosadašnjoj karijeri igra i godinu dana koje sam proveo u Grafičaru, međutim siguran sam da su pripreme sa Misterom prekretnica u mojoj karijeri.

Predvodnik mlađe generacije u prvom timu Crvene zvezde istakao je da mu poređenje sa velikim fudbalerima ne predstavlja pritisak, već motivaciju za što bolji rad u nastavku karijere.

– Prija mi poređenje sa Marinom, on je fenomenalan igrač koji ima sjajnu karijeru iza sebe. Uvek je koristio priliku da me posavetuje budući da igramo na istoj poziciji. Trudim se da usvojim svaku kritiku i od ostalih iskusnijih saigrača, kako bih što brže napredovao. Marko Marin je nosio broj 10, a po njegovom odlasku taj broj je ostao slobodan. Veliki igrači u Crvenoj zvezdi imali su priliku da nose „desetku“ koja je karakterističan broj za poziciju na kojoj igram. Nalazim se tek na početku puta u crveno-belelom dresu i ukoliko nastavim sa ovakvim izadnjima sigurno da ću uzeti broj 10 koji nosi ogromnu odgovornost.

Govorio je rođeni Beograđanin i o predstojećoj utakmici sa Vojvodinom, koja ekipu očekuje u subotu od 18 časova.

– Cilj ove godine je dupla kruna koju dugo čekamo, verujem da je ova sezona presudna i da ćemo ostvariti taj cilj. Već u subotu dočekujemo Vojvodinu i otvaramo polusezonu na našem stadionu. Dugo smo iščekivali prvu utakmicu na našem terenu, budući da mi mladi igrači rastemo i stičemo samopouzdanje uz podršku naših navijača. Siguran sam da su se zvezdaši uželeli fudbala na Marakani i očekujem da će doći u velikom broju da nas podrže kako bismo na kraju slavili još jednu pobedu – zaključio je Veljko Nikolić.

Prvu utakmicu za prvi tim Crvene zvezde odigrao je Veljko Nikolić 2016. godine i istakao da se od tad osećaj nije promenio, ali i da mu je cilj da u crveno-belom dresu ostane i ostvari velike uspehe.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter