Nije otišao u Ferencvaroš i Alaves koji su bili zaintresovani da ga kupe, a sada je na zadatku da bude vođa na terenu mladim igračima.

Usponi i padovi su česti tokom karijere, a vizije trenera su različite. I posle slabijeg učinka tokom prvog dela sezone Dušan Jovančić se našao na izlaznim vratima Crvene zvezde. Čekala se ponuda za rastanak, ali Ferencvaroš i Alaves nisu imali završni korak, što je “poguralo” vezistu da se vrati u formu, koju je imao posle dolaska iz Vojvodine, kada je bio važna karika tima.


Malo po malo, tokom priprema i dobijene nove uloga da “pomogne” mlađim kolegama, tako da prvi saradnik Njegoš Petrović deluje moćno, a Veljko Nikolić se na terenu oseća lagodno. Dušan Jovančić postao je čovek od poverenja Dejana Stankovića.

Dobro poznata opaska kaže da je forma prolazna, a znanje večno. To sada dobija potvrdu i sada je važna konstantnost, pošto slede tri prvenstvena meča za sedam dana i krug zatvara dolazak Partizana na stadion “Rajko Mitić”. Vezni red je srce tima, a startovali su po planu i uskoro će imati još jednog bitnog člana Branka Jovičića.

FOTO: FK Crvena zvezda