0
Evrokupovi

LŠ: Lajpcig igrao spektakularan fudbal u Londonu, Valensija razbijena na San Siru (VIDEO)

Objavljeno: 19.02.20 u 22:53

Kada su na programu Lige šampiona dueli timova iz ‘liga petica’, ne mogu da budu loše utakmice, zar ne?

Sjajan meč gledali smo u Londonu, gde je Lajpcig bio za nijansu umešniji i uspeo je jednom da ubaci loptu u mrežu Totenhema, te će u revanšu imati značajnu, ali ne i presudnu prednost – 0:1 (0:0).

Krenulo je uraganskim fudbalom od strane nemačkog tima, koji je u prvih stotinak sekundi stvorio dve stopostotne prilike. Fijukalo je sa svih strana u petercu Uga Lorisa, a posle šuta Anhelinja imao je puno sreće jer se od njegove noge lopta odbila do stative, pa u polje gde je u nastavku i Timo Verner imao zicer, takođe neiskorišćen.

Neverovatna tehnička doteranost igrača Lajpciga videla se u gotovo svakoj akciji i sve su bile opasne, pa je nešto kasnije Verner još jednom imao jedan na jedan sa Ljorisom, a na drugoj strani vrlo opasan šut uputio je Stiven Bergvajn, ali se istakao mađarski golman Piter Gulači.

Na poluvremenu su oba tima bila na nuli, ali je malo „jača” bila Lajpcigova. I to je konačno materijalizovano posle 10-ak minuta igre u nastavku. Ben Dejvis je žestoko startovao nad Konradom Laimerom, a sudija Čunejt Čakir nije imao nikakvu dilemu. Verner je bio siguran sa 11 metara i Nemci su poveli.

Samo četiri minuta kasnije je Patrik Šik imao stopostotnu šansu, ali je nije realizovao, da bi potom Totenhem preuzeo kontrolu na sredini terena i konačno došao „do daha”.

To je rezultovalo sa dve sjajne prilike, ali Đovani Lo Selso i u samom finišu meča Lukas Moura nisu bili precizni, pa će „pevci” sve morati da nadoknade u revanšu. Videćemo da li će tada igrati Hari Kejn i Hjon-Min Son, koji je pre tri dana polomio ruku u meču protiv Aston Vile.

U drugom meču večeri, pritisak Atalante na polovini Valensije bilo je nešto što Španci nisu umeli da kanališu i umanje, pa je brzo stigla nagrada za Italijane koji su stekli prednost od 4:1 (2:0).

Posle propuštene velike šanse Marija Pašalića, Domenek je ipak morao da vadi loptu iz mreže posle akcije i završnice Hansa Hatebora.

U finišu prvog dela meča, duplirano je vođstvo Atalante. Josip Iličić je maestralno pogodio sa ivice kaznenog prostora, možda metar izvan, a golman je bio nemoćan.

Kanonada gostiju se nastavila u 57. minutu. Kapiten Alehandro Gomez je osvojio loptu ispred šesnaesterca Valensije, a potom je Frauler postigao prelep pogodak za 3:0.

Nije bio kraj, jer je već šest minuta kasnije ponovo Hatebor bio strelac. Valensija je napala, a onda je sevnula kontra koju je Holanđanin rešio veoma uspešno.

Nadu „slepim miševima” doneo je Denis Čerišev, koji je u 66. minutu dobio poklon od Alberta Palomina i kaznio je za gol koji Valensiju i dalje drži u igri pred revanš.

Liga šampiona, osmina finala:

Utorak

Atletiko Madrid – Liverpul 1:0 (1:0)
(Saul 4)

Borusija Dortmund – Pari Sen Žermen 2:1 (0:0)
(Haland 69, 77 – Nejmar 75)

Sreda

Atalanta – Valensija 4:1 (2:0)
(Haterbor 16, 63, Iličić 42, Freuler 57 – Čerišev 66)

Totenhem – RB Lajpcig 0:1 (0:0)
(Verner 57 p)

25. februar

21.00 Čelsi – Bajern Minhen
21.00 Napoli – Barselona

26. februar

21.00 Real Madrid – Mančester siti
21.00 Olimpik Lion – Juventus

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter