1
Domaći fudbal

FOTO: Screenshot

ARSEN VENGER PREDLAŽE: Novo pravilo oko ofsajda, da li vam se sviđa razmišljanje Francuza? (ANKETA)

Objavljeno: 19.02.20 u 12:14

VAR je uveden u fudbal kako bi sama igra bila ‘čistija’, ali česti pregledi snimaka postali su dosadni navijačima i usporili su tempo.

Uvođenje VAR sistema smanjio je broj grešaka sudija, ali je i usporio fudbal. Navijači, ali i fudbalski radnici se žale da sudije prečesto koriste pomoć iz sudijske sobe. Zalažu se za to da se broj pregledanih snimaka smanji. FIFA i UEFA se za sada ne oglašavaju, a iskusni stručnjak Arsen Venger predložio je novo pravilo oko ofsajda koje bi trebalo eksperimentalo uvesti na Evropskom prvenstvu.

Francuz predlaže da se ofsajd ne svira ukoliko je bilo koji deo tela kojim napadač može dati gol iza ili u liniji sa odbrambenim igračem. Dakle, ako se neko baci da bi šutirao glavom, a stopalo mu ostane u liniji sa protivničkim igračem, gol će biti priznat. Ili iz kontra ugla, ako napadač ukliza da bi postigao pogodak, a glava mu ostane u liniji sa defanzivcem, gol se priznaje.

Predlog je prihvatljiv ako se u obzir uzme smanjena broja pregleda snimaka u VAR sobi, ali bi svakako napadači u budućnosti bili u velikoj prednosti.

Drugi predlog je da se ekipama da broj prava na korišćenje VAR sobe, to jest da budu kao čelendž u tenisu ili NFL-u.

Kako biste vi smanjili broj konsultacija sa VAR sobom?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter