0
Evrokupovi

LŠ: Poezija fudbala Erlinga Halanda! Šampion na kolenima u Madridu (VIDEO)

Objavljeno: 18.02.20 u 22:52

Moglo bi se reći da smo u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona videli dva iznenađenja, mada se po prikazanom na terenu to ne bi moglo reći.

Od Borusije i Pari Sen Žermena se u Dortmundu očekivao ‘atomski fudbal’ sa puno golova, ali punih 65 minuta nismo videli nijedan, jer se igralo prilično tvrdo i bez mnogo prilika. A onda se sve otvorilo i krenuli su da ‘sipaju’.

Prvi je to učinio, a ko drugi, nego Erling Haland. Norvežanin koji polako postaje ‘noćna mora’ za reprezentaciju Srbije, koju će napasti u Oslu 26. marta, našao se na pravom mestu u pravo vreme, izbegao ofsajd i odbitak rutinski smestio u mrežu Kejlora Navasa.

Posle samo šest minuta odgovorili su ‘sveci’ i to posle maestralnog prodora Kilijana Mbapea i asistencije za Nejmara koji je pogodio praznu mrežu Romana Burkija.

‘Hladan tuš’ na ‘Signal Iduna Parku’ koju je ponovo, samo stotinak sekundi kasnije, raspalio neverovatni Haland. Dobio je asistenciju od Đovanija Reine i raspalio levom nogom sa 25 metara. Navas tu nije mogao ništa, fantastičan je to bio šut napadača Dortmunda.

Imao je domaćin još jednu priliku do kraja preko Hakimija, ali će u Pariz odneti prednost od 2:1. Gosti su do kraja pogodili stativu preko Nejmara, ali nisu uradili ništa više osim što su nervozni Toma Menije i Marko Verati zaradili žute kartone zbog kojih neće igrati u revanšu.

U drugoj utakmici večeri nije bilo toliko uzbuđenja, ali je startovalo mnogo zanimljivije. Jer, već u četvrtom minutu Atletiko je poveo protiv Liverpula.

Posle kornera sa desne strane stvorila se gužva, a lopta se odbila pravo do Saula Nigeza, koji ju je sproveo u mrežu Alisona. VAR je pokazao da je Saul za dlaku izbegao ofsajd.

Liverpul je krenuo ofanzivnije i u jednoj situaciji je tražio penal kada su u duelu bili Sadio Mane i Šime Vrsaljko. Čini se da je bilo elemenata da Simon Marčinjak pokaže na ‘belu tačku’.

ENGLEZI BESNI: Vrsaljko zgrabio Manea – da li je Liverpul oštećen za penal? (VIDEO)

Ipak, bilo je još prilika za ‘crvene’, ali bez uspeha. Mohamed Salah je mogao da izjednači u 35. minutu, ali je bio izblokiran, a u 53. minutu je Egipćanin glavom šutirao tik pored leve stative.

Najveću priliku do kraja imao je Džordan Henderson u 73. minutu, ali je i on promašio i Atletiko će doneti prednost na ‘Enfild’.

Liga šampiona, osmina finala:

Utorak

Atletiko Madrid – Liverpul 1:0 (1:0)
(Saul 4)

Borusija Dortmund – Pari Sen Žermen 1:1 (0:0)
(Haland 69, 77 – Nejmar 75)

Sreda

21.00 Atalanta – Valensija
21.00 Totenhem – Lajpcig

25. februar

21.00 Čelsi – Bajern Minhen
21.00 Napoli – Barselona

26. februar

21.00 Real Madrid – Mančester siti
21.00 Olimpik Lion – Juventus

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter