U grčkom prvenstvu, tradicionalno prepunom tenzija, pokušali su sve da smire uvođenjem stranih sudija.

Jedan od njih je bio Srđan Jovanović, po mnogima najbolji srpski arbitar, ali je taj pokušaj, makar prema predsedniku Larise, bio potpuni fijasko.


Naime, Jovanović je sudio duel AEL-a iz Larise i PAOK-a, i prema rečima prvog čoveka domaćina Aleksisa Kugijasa, potpuno je podbacio.

Kugijas je Srbina častio različitim epitetima, a između ostalog i da je ‘džeparoš’.

– Nažalost, imali smo posla sa srpskim džeparošem. Molimo vas da obavestite svu decu i igrače da sakriju sve svoje dragocenosti. Srećan mu odmor na Halkidikiju na leto. Danas smo posle mnogo godina imali priliku da vidimo stranog sudiju u Larisi. Pojma nismo imali zašto su ga doveli. Sada znamo. Da nas opljačka. Umesto deset faulova za nas, svih deset je dosudio za PAOK. Ljudi, da li ste ozbiljni? Doveli ste čoveka iz drugog najprljavijeg prvenstva u Evropi posle Kipra da nam sudi. Čestitke čelnicima saveza – rekao je Kugijas, a prenose grčki mediji.

Moramo navesti da su uz ovu izjavu pojedini grčki novinari se izvinili zbog, kako su naveli, rasističke izjave Kugijasa, jer je njome uvredio i sve Srbe, sa kojima tradicionalno imaju dobar odnos.