0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

SLS: Partizan srušio Radnik iz tri prekida, čiji je ‘slobodnjak’ bio lepši Tošićev ili Nathov? (VIDEO)

Objavljeno: 16.02.20 u 17:55

U 21. kolu Superlige Srbije Partizan je na svom stadionu savladao Radnik iz Surdulice 3:0 (1:0) i vratio se na drugo mesto na tabeli.

Dominirao je Partizan 90 minuta protiv Radnika, ali ostaje žal što nijedan gol nije postignut iz nekoliko veoma lepih akcija. Sva tri gola pala su posle prekida, a dva su bila remek delo Zorana Tošića i Bibasa Natha.

Utakmica je počela sportnom situacijom, Natho je u 5. minutu uposlio Tošića, ovaj sklonio loptu, štoper Radnika je startovao i kolenom ga zakačio. Sudija Bojan Nikolić nije pokazao na penal. U 8. minutu sa distance je pokušao Asano, ali je pozajmljeni golman Radnika iz Crvene zvezde Nikola Vasiljević odbranio. Gosti su uzvratili u 11. minutu, Pavlović je loše intervenisao, Georgijev je šutirao pored gola.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Pravo je čudo kako Partizan nije poveo u 12. minutu kada je Sadik sjajno uposlio Asana, Japanac izašao sam na Vasiljevića, ali je golman Radnika sjajno intervenisao. Novu šansu crno-beli su imali u 22. minutu kada je Šćekić ubacio loptu glavom u kazneni prostor, a Tošić pokušao ‘makazicama’ preko gola. Desetak minuta kasnije pokušao je ponovo Asano iz daljine, ali je bio neprecizan.

Partizan je poveo u 38. minutu kada je Zoran Tošić velemajstorski izveo slobodan udarac sa nekih 18 metara i ‘ubio pauka’ u mreži Radnika – 1:0. Do kraja prvog poluvremena Partizan je imao još jednu šansu, Urošević je pokušao da centrira, lopta mu je prešla preko noge i zamalo prevarila Vasiljevića.

Crno-beli su novu priliku stvorili u 55. minutu kada je šutriao Miletić, a Sadik zamalo zakasnio da loptu skrene u mrežu. U 66. minutu sudija Nikolić je pokazao na penal. Sadik je oboren u kaznenom prostoru, a siguran sa ‘bele tačke’ bio je Natho – 2:0. Radnik je u 73. minutu postigao gol, ali je sudija taj pogodak poništio zbog ofsajda. Bilo je na ivici.

U 78. minutu je debitantske minute upisao napadač Matić koji je ušao umesto Sadika, a pre njega u igru su ušli mladi Stevanović i Pavlović. U 80. minutu Partizan je stavio tačku na Radnik, Natho je sjajno izveo slobodan udarac – 3:0.

PARTIZAN – RADNIK 3:0 (1:0)
/Tošić 38, Natho 68pen, 80/

Stadion: Partizana.
Sudija: Bojan Nikolić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Šćekić, Natho – Tošić (od 72. Pavlović), Suma, Asano (od 53. Stevanović) – Sadik (od 78. Matić).

RADNIK (4-2-3-1): Vasiljević – Stojanović, Stevanović (od 24. Pejčić), Kričak, Đorđević (od 61. Stanisavljević) – Mitošević, M. Kostić – Tomić, Georgijev, Jović – Pavlov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter