Pobedio je Partizan ekipu Radnika sa 3:0, ali je trener Savo Milošević bio nezadovoljan, jer su svi golovi pali posle prekida.

Malo opravdanje za igrače vidi u tome što je ovo prva utakmica posle napornih priprema, ali je nezadovoljan trijumfom posle golova iz prekida.


– Sve ono što smo radili tokom priprema treba da se vidi na terenu, a malo toga što smo radili smo pokazali u igri. Tri gola iz prekida, malo možemo da budemo zadovoljni igrom. Ali dobro, prva je utakmica u nastavku, nema još tog takmičarskog ritma i tu imamo neko opravdanje. Da, izostale su neke stvari. Utakmicu smo počeli bez energije i koncentracije, što bi nas verovatno koštalo protiv neke druge ekipe, kao što nas je često koštalo u prošlosti. Većom merom nisam zadovoljan, moramo mnogo toga da popravimo – rekao je Milošević.

Strateg crno-belih je potom analizirao utakmicu i zaključio:

– U najkraćem, jedino dobro su ova tri boda. Uvek je dobro pobediti na početku. Loše smo energetski otvorili utakmicu i tu nema opravdanja, već moramo neke stvari da ispravimo. Razumem fizički aspekt, da smo tek izašli iz priprema, ali ove neke druge stvari ne mogu da shvatim. Očigledno je da i dalje mislimo da lako možemo da dobijamo protivnike. Danas smo imali sreću. Biće utakmica kada neće biti dovoljno to što postižemo golove iz prekida.

Nervoza je bila prisutna, a Savo Milošević se plaši da se sve to ne odrazi na nekom drugom meču.

– Na ovim pripremama smo pokazali mnogo ozbiljniju igru od ove danas. Ne mogu da budem zadovoljan. Nervoza je bila prisutna upravo zbog toga. Jer, kada igrate tako, lako može da vam se desi da izgubite bodove… Ono što me najviše nervira je što danas nismo izgubili, ali će se negde vratiti… Koliko puta sam ponovio da se dobre i loše stvari zaslužuju. Mi ako hoćemo da dobijemo ozbiljnu utakmicu, moramo danas da je zaslužimo, a ne kada mi odlučimo da ćemo dati maksimum. U svakoj utakmici mora da se pruži maksimum, od prvog, do poslednjeg minuta.

Kada je reč o Takumi Asanu nije teža povreda u pitanju.

– Dobio je udarac, ne bi trebalo da bude velikih problema – zaključio je Milošević i još jednom pohvalio dvojicu najstarijih igrača Tošića i Natha koji se apsolutno uklapaju u sistem spoja mladosti i iskustva.