0
Evrokupovi

SITI JE IZBAČEN: O Ligi šampiona sada sanjaju Šefild, Vulvs i Everton…

Objavljeno: 15.02.20 u 12:20

Vest da je Mančester siti izbačen iz evropskih takmičenja šokirala je fudbalski svet, a već danas se čuju odjeci takve odluke UEFA.

Mančester siti je o strane UEFA izbačen na dve godine iz evrokupova i moraće u kasu Evropske fudbalske asocijacije da uplati 30 miliona evra. ‘Građani’ su uložili žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, ali prekršaji su bili očigledni i teško je da će doći do pormene odluke. Prosto, UEFA je odlučila da pokaže bogatima ko kosi, a ko vodu nosi.

Englezi se već danas bave time ko će već naredne sezone zameniti Mančester siti u Ligi šampiona. Jedno je jasno, pomalo dosadna Premijer liga u kojoj je Liverpul već šampion, dobiće neizvensu borbu za četvrto mesto u ‘eliti’.

Naime, Liverpul je pred vratima titule, moglo bi se reći da trofej mogu da mu uruče već danas posle utakmice sa Noričom. Drugi je Mančester siti sa 22 boda manje, ali ‘građani’ ne mogu u Ligu šampiona sledeće sezone. Ove godine Pep Gvardiola će pokušati da se domogne ‘ušatog’ pehara, a ako žalba ne bude usvojena veliko je pitanje šta će se u narednih 48 meseci dešavati na ‘Etihadu’.

Za sada na dobrom putu da kao drugi tim iz Premijer lige ode sledeće godine u Ligu šampiona je Lester. ‘Lisice’ su trenutno treće sa bodom manje od Sitija, ali i utakmicom više. Ipak, četa Brendana Rodžersa ima devet bodova više od prvog pratioca Čelsija.

E, tu nas čeka velika borba. Izbacivanjem Mančester sitija iz evro takmičenja otvara se šana da peti tim u ligi zaigra u ‘eliti’. Kandidata je posle 25 ili 26 kola deset. Naime, razlika između petoplasiranog Šefild junajteda i 14. Kristal Palasa svega devet bodova. Naravno, favoriti su svakako Totenhem i Mančester junajted, ali nema sumnje da bi smo sledeće godine u ‘eliti’ mogli da gledamo Šefild junajted, Vulvs ili Everton koji je ozbiljno počeo da igra dolaskom Karla Anćelotija.

Borba za Ligu šampiona će biti velika, ako UEFA i CAS potvrde kaznu Mančester sitiju.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter