0
Domaći fudbal

DIREKTOR KMF BANJICA ZA HS: Konjarnik je u seriji koja traje, ali mi ćemo zaustaviti ‘bratski klub’ i odbraniti trofej!

Objavljeno: 15.02.20 u 11:55

Pred Beograđanima je futsal spektakl, finale Kupa Beograda u kom će snage odmeriti Banjica i Konjarnik, bratski klubovi van parketa, ljuti rivali na terenu.

Banjica brani trofej osvojen pre godinu dana, Konjarnik je u seriji pobeda i juriša ka Prvoj futsal ligi. Sve to je dovoljno da vas pozovemo da u sredu od 19.30 napunite tribine SC ‘Voždovac’ na Banjici i budete deo istorijskog gradskog derbija. Sportski direktor nebesko-plavih Milan Grahovac poručuje da nas čeka istinski spektakl na Banjici, ali i neizvesan duel u kom su šanse dva tima da podignu trofej 50-50:

– Bliži se finale Kupa Beograda, za četiri dana je spektakl na Banjici, pred punim tribinama, publika će pre svega uživati u odličnoj i neizvesnoj utakmici. Iako je prvenstvo prioritet i Konjarniku i nama, ipak borba za pehar je nešto posebno, to ostaje u vitrinama ceo život. Mislim da su šanse 50:50, možda smo mi u maloj prednosti zbog domaćeg terena, nadam se da će moji igrači biti pravi u sredu i obradovati celu Banjicu još jednom – počeo je priču za HotSport, sportski direktor KMF Banjica, Milan Grahovac.

Čar je veća jer se radi o dva bratska kluba, tima koja sarađuju van terena i učestvuju u humanitarnim akcijama.

– Šta reći o Konjarniku koji je najstariji klub na Balkanu u futsalu. Oni su naš bratski klub i zajedno činimo sve da podignemo beogradski futsal na veći nivo i mislim da to dobro radimo, dobri rezultati su iza nas, a sve veći broj navijača prati oba kluba. Kad sudija odsvira početak meča na njih gledamo kao na svakog drugog protivnika – jasan je Milan Grahovac.

U dvoboju u okviru Druge futsal lige Srbije Konjarnik je u ‘Šumicama’ bio bolji.

– Konjarnik nas je nadigrao i ubedljivo savladao u prvenstvu u ‘Šumicama’, igrači to nisu zaboravili, a ljubičasti su tad krenuli u seriju pobeda koja još traje, nadam se da ćemo mi biti ti koji će zaustaviti njihovu pobedničku seriju.

KMF Banjica je u sezonu ušla sa ambicijom da sledeće sezone igra u ‘eliti’, nažalost rezultati nisu bili baš najbolji jesenas.

– Dva kola smo bili lideri druge lige, a onda smo imali dva ‘kiksa’ koja su nas vratila u sredinu tabele, podmladili smo ekipu zimus i rastali se sa bivšim trenerom koji je imao velike zasluge za naše uspehe. Momci vredno treniraju svaki dan, a sa novim treneeskim tandemom Škorić-Stanković smo dobili novu energiju. Ekipa je fizički odlično spremna i napadaćemo sve ekipe od starta utakmice. Cilj je opstanak u drugoligaškom karavanu, a ako krenemo sa pobedama, ni vrh tabele nije daleko. Pre svega cilj je da igramo brz i agresivan futsal – zaključio je Milan Grahovac.

Na kraju poziv, u sredu svi na Banjicu, finale Kupa Beograda u hali ‘Voždovac’ sa početkom u 19.30.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter