0
Evropske lige

VEST GODINE: Mančester siti izbačen iz Lige šampiona!

Objavljeno: 14.02.20 u 19:43

Malo ko je očekivao da UEFA ima snage da ovako drastično kazni jedan od najbogatijih klubova sveta, čeka se rekacija.

Kažu da UEFA kažnjava samo male, e pa nije tako! Udarna vest sa ‘ostrva’ glasi da je Mančester siti izbačen na dve godine iz Lige šampiona i Lige Evrope. Razlog su brojne finansijske malverzacije i prekršaji ‘grđana’.

Mančester siti je kršio finansijski fer-plej od 2012. do 2016. godine i kazna je suspenzija iz evro takmičenja dve godine. Takođe, tim sa ‘Etihada’ moraće da plati 30 miliona evra.

Kazna se ne odnosi na ovu sezonu, te će šampion Premijer lige u osmini finala igrati protiv Real Madrida.  Mančester situju sada ostaje šansa da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

To će im teško pomoći, jer su povratnici u prekršajima, pošto su u sezoni 2013/14 takođe bili prekršili pravila o transferima. Bili su kažnjeni sa 60 miliona evra, a u Ligi šampiona godinu dana kasnije nisu mogli da registruju više od 21 fudbalera.

Sada ostaje da se vidi šta će se dogoditi sa Mančester sitijem, to jest da li će doći do egzodusa zvezda, ali i da li će klub napustiti trener Pep Gvardiola.

UEFA verovatno ovde neće stati, postupak se vodi protiv još velikana, a na udaru je francuski šampion PSŽ.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter