Dejan Stanković debitovaće na klupi Crvene zvezde u sutrašnjem derbiju 21. kola Superlige Srbije protiv Čukaričkog.

Na konferenciji za medije na stadionu ‘Rajko Mitić’ najpre je potvrdio da su Milan Gajić i Tomane povređeni i van konkurencije za sastav.


Gajić i Tomane su povređeni i nisu u konkurenciji za utakmicu. Očekujemo ih uskoro na terenu. Nas cilj je pobeda, ali tu je i protivnik, spoj mladosti i iskustva, dobra ekipa. Sa vlasnikom Galetom su napravili stabilan klub.

– Mlada su ekipa, igraju ozbiljan presing, Docić ima sjajnu nogu za prekid, tu su Tedić i Šapić koji to mogu da iskoriste.

U 14 dana Zvezda će igrati protiv tri najbolja tima u Ligi?

– Ti moras da ih sretneš, možda je bolje odmah na početku. Teško jeste za 15 dana igrati sa tri najbolja tima u Superligi Srbije.

O mladim igračima Gavriću i Nikoliću…

– Odlično su radili i neko će sigurno početi protiv Čukaričkog. Oni su blago Crvene zvezde. Poznato mi je za sada devet igrača koji će igrati meč.

Jedan ili dva napadača?

– Da li ćemo igrati sa dva špica zavisi od protivnika, taktike i zdravstvenog biltena. Ne pravi taktika razliku, već glava igrača koji istrče na teren – rekao je Stanković i potom dodao:

– Zvezda mora da pokaze zube, ućićemo jako u meč. To je filozofija Crvene zvezde.

Priznao je da ipak ima tremu pred debi.

– Ima treme. Kad nije bilo straha i treme bio sam loš. Videćemo sutra kako će biti. To je pozitivna trema. Biće tu Milenko Aćimović kom je sutra rođendan, familija je zbog obaveza ostala u Italiji – podvukao je Stanković.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’ – Darko Noveski