4
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

STANKOVIĆ PRED DEBI: Zvezda mora da pokaže zube, to je naša filozofija

Objavljeno: 14.02.20 u 14:20

Dejan Stanković debitovaće na klupi Crvene zvezde u sutrašnjem derbiju 21. kola Superlige Srbije protiv Čukaričkog.

Na konferenciji za medije na stadionu ‘Rajko Mitić’ najpre je potvrdio da su Milan Gajić i Tomane povređeni i van konkurencije za sastav.

Gajić i Tomane su povređeni i nisu u konkurenciji za utakmicu. Očekujemo ih uskoro na terenu. Nas cilj je pobeda, ali tu je i protivnik, spoj mladosti i iskustva, dobra ekipa. Sa vlasnikom Galetom su napravili stabilan klub.

– Mlada su ekipa, igraju ozbiljan presing, Docić ima sjajnu nogu za prekid, tu su Tedić i Šapić koji to mogu da iskoriste.

U 14 dana Zvezda će igrati protiv tri najbolja tima u Ligi?

– Ti moras da ih sretneš, možda je bolje odmah na početku. Teško jeste za 15 dana igrati sa tri najbolja tima u Superligi Srbije.

O mladim igračima Gavriću i Nikoliću…

– Odlično su radili i neko će sigurno početi protiv Čukaričkog. Oni su blago Crvene zvezde. Poznato mi je za sada devet igrača koji će igrati meč.

Jedan ili dva napadača?

– Da li ćemo igrati sa dva špica zavisi od protivnika, taktike i zdravstvenog biltena. Ne pravi taktika razliku, već glava igrača koji istrče na teren – rekao je Stanković i potom dodao:

– Zvezda mora da pokaze zube, ućićemo jako u meč. To je filozofija Crvene zvezde.

Priznao je da ipak ima tremu pred debi.

– Ima treme. Kad nije bilo straha i treme bio sam loš. Videćemo sutra kako će biti. To je pozitivna trema. Biće tu Milenko Aćimović kom je sutra rođendan, familija je zbog obaveza ostala u Italiji – podvukao je Stanković.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’ – Darko Noveski

0
0

4 Komentara

  1. Pratio sam pažljivo igre Zvezde na pripremama u Turskoj! Ne mogu reći da nema pomaka u igri Zvezde, sada se igra mnogo brže, mnogo borbenije! Uostalom nije teško igrati bolje nego za vreme ere Milojevića, koji je rasterao gledaoce sa Marakane. Milojević je imao jednu grupu igrača sa kojima je voleo da bude okružen a koji su bili nesposobni za ozbiljan fudbal baš kao i on sam! Mene zabrinjava činjenica da ti isti nesposobni igrači i sada čine okosnicu tima Zvezde. Videćemo danas protiv Čukaričkog kako će to sve izgledati!

    0
    0
    Odgovori
  2. STANKOVIĆ PRED DEBI: “Zvezda mora da pokaže zube, to je naša filozofija”! Deki, kako ćeš pokazati zube sa onim istim krezubim igračima koje je Milojević selektirao i sa kojima se obrukao u grupnoj fazi LŠ?! Zašto nisi osvežio ekipu i ubacio nove brže igrače?! Da li zaista misliš da ćeš sa ovim krezubim sporim igračima napraviti nešto?! Ako misliš tako, onda si džaba proveo 20-tak godina na zapadu (Italija), jer nisi ništa naučio!

    0
    0
    Odgovori
  3. Dejane izuzetno sam te cenio kao igrača, ali ti si u ekipu stavio većinu onih sporih fudbalera koji su u grupnoj fazim LŠ dokazali da nisu sposobni za ozbiljan evropski fudbal! Pa, prema tome ukoliko to ne vidiš, ne mogu verovati u tebe!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter