0
Evropske lige

SAOPŠTENJE ‘GRAĐANA’: Razočarani smo, ne i iznenađeni! Očekujte našu žalbu!

Objavljeno: 14.02.20 u 20:06

UEFA je drakonski kaznila Mančester siti za dugogodišnje kršenje finansijskog fer-pleja i izbacila ga iz evrokupova u naredne dve godine uz kaznu od 30 miliona evra.

Fudbalski svet je u šoku, UEFA je pokazala zube i drakonski kaznila jedan od najbogatijih klubova sveta. Tako je poslala poruku da su pred njom svi jednaki. Brzo je usledio odgovor ‘građana’ saopštenjem na svom sajtu:

– Mančester siti je razočaran, ali nimalo iznenađen današnjim najavama Savetodavnog veća UEFA. Naš klub je oduvek tražio da se u preoces uključi neko nezavisno telo kako bi se odluke mogle doneti nepristrasno. U decembru 2018. godine glavni istražitelji UEFA javno su hteli da nam isporuče sankcija kada istraga protiv kluba još nije ni pokrenuta. Klub se tada žalio UEFA pravnom organu, a žalba je potvrđena u Sudu za sportsku arbitražu.

– Jednostavno, ovo je slučaj koji je pokrenula UEFA, procesuirala ga UEFA i sudila je UEFA. Mi ćemo sada tražiti nepristrasnu presudu i to u najkraćem mogućem roku. U prvom stepenu pokrenućemo žalbu pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani – stoji u saopštenju Mančester sitija.

Po svemu sudeći kreće ‘rat’ na relaciji Mančester siti – UEFA.

FOTO: Manchester city FC

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter