0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEJAN STANKOVIĆ ZA SKAJ: Milojevićev krug se zatvorio, nisam profesor, ali jesam radnik!

Objavljeno: 14.02.20 u 18:18

Dejan Stanković sutra će od 14.30 zvanično debitovati na klupi Crvene zvezde protiv Čukaričkog na Banovom brdu, a danas je govorio za italijanske medije.

Legendarni Deki je istakao da trenerski posao nema veze sa onim što je kao igrač radio na terenu i da kreće u neki novi ciklus.

– Novi ciklus u mojoj karijeri je počeo. Kada ste trener ne možete da planirate, samo se prepustite da vidite gde će vas posao odvesi. Ako ste sposobni i dobro radite prilika će vam se ukazati – rekao je za ‘Skaj sport’, Dejan Stanković.

Kada je kolega iz Italije Dejana Stankovića pitao za tunel podno severne tribine, novi trener crveno-belih je to nazvao kao mitsko mesto.

– Tunel koji vodi na teren stadiona Crvene zvezde nalazi se tačno ispod severne tribine, čim savijete glavu u nameri da ga prođete sve oko vas odjekuje. Mitsko mesto, za koje me vežu prelepe uspomene. Prolaz je toliko uzak da su igrači bliski jedni drugima. Crvena zvezda je moja druga kuća, otišao sam pre 22 godine, put me vodio preko Lacija do Intera, a sad sam se vratio, jer se ukazala prilika. Prethodnik, Vladan Milojević je dao dosta Crvenoj zvezdi, ali njegov krug se zatvorio. Bio sam fudbaler, radio sa velikim stručnjacima i nešto sam naučio. Nisam profesor, ali jesam radnik. Volim kad sam na terenu. U ovom poslu sve je do pristupa.

Govorio je Dejan Stanković i o trenerima koji su sa njim radili tokom bogate karijere na ‘čizmi’.

– Nisam mogao da poželim za početak boljeg trenera od Šveđanina Sven Gorana Eriksona. Roberto Manćini me je kasnije naučio da igram brže, da napadam i ne spuštam glavu. Alberto Zakeroni mi je promenio ulogu na terenu. Kada je Žoze stigao u Inter, već sam bio odrastao čovek, a on je uspeo da moj kvalitet podigne za 20-30 posto.

‘Delijama’ se neće svideti izjava Dejana Stankovića da mu je želja da se vrati u Italiju.

– Smatram sebe srećnikom, Crvena zvezda mi je prvi trenerski posao, što jeste veliki rizik. Siguran sam, uspeću. Moj san je da se vratim u Italiju, poznajem prilike u tamošnjem fudbalu.

Na kraju o svom ‘bratu’ i ‘ocu’ Siniši Mihajloviću.

– Kao brat mi je. I kao otac. Važna figura u mom životu, ne samo u fudbalu. Dok smo bili u Rimu bukvalno me je podizao na ramena i nosio na krkačama. Štitio me. Bio mi je uzor i drago mi je što sam od njega učio. Ako bi neko trebalo da nas uči kako se ne odustaje nikad u životu onda je to Mihajlović. Da biramo samo jednog čoveka koji bi mogao da se izbori sa bolešću kakva ga je zahtavila verovatno bismo izabrali baš njega – zaključio je Dejan Stanković.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter