Omladinski tim Crvene zvezde ostvario je juče u Moldaviji veliki uspeh pobedom nad Šerifom.

Sportski direktor Mitar Mrkela ponosan je na uspeh omladinca koji su plasmanom u osminu finala Lige šampiona za mlade potvrdili kvalitetan rad i ispisali istoriju.


– Čestitam momcima, direktoru Draganu Mladenoviću, Nikoli Jeliću, treneru Slavoljubu Đorđeviću na zaista velikom uspehu. Čestitao sam im i zimus kad su obezbedili plasman u plej-of a sada su napravili korak više plasmanom medju 16 najboljih ekipa i samo potvrdili da Crvena zvezda kao klub podiže standarde u svim segmentima i na svim nivoima – ponosno ističe Mrkela.

I naglašava da je Omladinska škola napravila veliki iskorak poslednjih godina i da je uspela u oba cilja – da stvara igrače za prvi tim, ali i da postiže izuzetne sportske rezultate.

– Uvek su postojale polemike šta je važnije: da se stvaraju igrači za prvi tim ili da se juri rezultat. U Crvenoj zvezdi formiranje igrača i rezultati idu ruku pod ruku. Jer jedno bez drugog ne može. Ne mogu loši igrači da prave dobre rezultate. To je jedina istina. Naša škola je uspešna i u rezultatskom smislu, lideri su u ligama, omladinci igraju završnicu Lige šampiona, ali i po pitanju mladih igrača koji su iz škole priključeni prvom timu. U ovom trenutku iz škole u prvom timu imamo Veljka Nikolića, Željka Gavrića i Marka Konatara. Da ne spominjem da su prethodnih sezona bili tu i Uroš Račič, Luka Adžić, Dejan Joveljić, braća Ivan i Luka Ilić… U svakom slučaju, svi ovi rezultati Omladinske škole i prvog tima podižu rejting i imdž kluba u Evropi i vraćaju nas tamo gde nam je mesto po tradiciji – uverava sportski direktor Crvene zvezde.