2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

HS ANALIZA: Za 50 sati Crvena zvezda nastavlja šampionsku trku, Stankovićev tim bez iznenađenja! (SASTAV)

Objavljeno: 13.02.20 u 12:15

Tačno 50 sati deli nas od nastavka Superlige Srbije, a program će u derbiju na Banovom Brdu otvoriti Čukarički i Crvena zvezda.

Meč se igra na Brdu u subotu sa početkom u 14.30. Biće to debi Dejana Stankovića na zvaničnoj utakmici Crvene zvezde. Teže nije moglo, jer su Brđani ostavili sjajan utisak jesenas pod komandom trenera Aleksandra Veselinovića. Pritisak je za vratom legendarnog Dekija, jer nema sumnje da će mu zvezdaška javnost već suditi oko 16.30, videćemo da li pozitivno ili negativno.

Za razliku od svog prethodnika Vladana Milojevića kod kog se teško moglo znati ko će za vikend istrčati na travnati tepih, čini se da je Dejan Stanković napravio svojih idealnih ’11’ i da će do izmena dolaziti samo zbog kartona, povreda ili prevelikog umora (teško će ga na proleće biti, jer je mnogo manji broj utakmica u rasporedu).

Na golu će biti neprikosloveni kapiten Milan Borjan. On će komandovati četvorkom ispred sebe koja će definitivno pretrpeti jednu promenu u odnosu na jesen. Desnog beka igraće Marko Gobeljić, levog Milan Rodić, dok će pored standardnog Miloša Degeneka (priča se o odlasku u Kinu, ali su glasine sve tiše) umesto Nemanje Milunovića dobiti po mišljenju Dejana Stankovića savremeni levonogi levi centarhalf Srđan Babić.

Kada je reč o sredini terena i tu nas očekuje malo tumbanje. Marko Marin nije više tu i Crvena zvezda je izgubila ‘klasičnu desetku’. Poslednjih dana pominjalo se da će se bitka voditi između Mirka Ivanića i Veljka Nikolića, ali ako se dobro pogledaju pripremne utakmice čini se da će iza napadača biti El Fardu Ben. Sjajno je napadač sa Komorskih ostrva sarađivao sa Ričmondom Boaćijem igrajući iza njega. Bila je to dobitna kombinacija Crvene zvezde i pre dve godine.

Iza Bena zaduženi za kvarenje igre protivnika i začetak akcija crveno-belih biće zaduženi Njegoš Petrović i Dušan Jovančić. Mladi momak koji je letos stigao iz Rada projektovan je kao budućnost Crvene zvezde, dok je Dušan Jovančić nagovestio buđenje. Ove dve pozicije mogle bi tokom proleća da dožive promenu, jer kao zapeta puška svojih pet minuta čeka oporavljeni Branko Jovičić, a čeka se i ‘ozdravljenje’ Seku Sanogoa.

Na desnom boku trebalo bi očekivati Matea Garsiju. Navijači Crvene zvezde su mišljenja da bi Argentinac mogao zajedno sa Tomaneom, Van la Parom, Kanjasom i Žanderom kroz vrata zaborava, ali neće. Omaleni Argentinac dobiće novu šansu da pokaže da ogroman novac za srpske uslove nije greškom uložen. Levo je mesto cementirano biseru Crvene zvezde i projektu za budućnost Željku Gavriću. Talentovani krilni napadač je pokazao potencijal na pripremama u Antaliji i bio je jedan od najbolje ocenjenih igrača. Nema sumnje da će dete Crvene zvezde biti zaduženo da pravi dar-mar na levom boku.

Kada je reč o napadu tu dileme nema. Prva opcija je Ričmond Boaći. Hvalio je Dejan Stanković napadača iz Gane, ovaj mu poručio da će navijači gledati novog Boćka, a na Banovom Brdu će biti odlična prilika za to.

Projektovani sastav Zvezde za proleće: Borjan – Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić – Petrović, Jovančić, Ben – Garsija i Gavrić – Boaći.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

0
0

2 Komentara

  1. Od ovog projektovanog sastava se ne može nista dobro očekivati! Tu je većina igrača sa kojima smo doživeli najveće blamaže u Evropi i koji su dokazali da zbog svoje sporosti ne mogu igrati ozbiljan evropski fudbal! Zvezdi trebaju brzi igrači i igrači koji znaju da urade nešto sa loptom na putu do gola protivnika a ne da se plaše da preuzmu odgovornost kao npr., Ben i Boaći, koji rade samo najjednostavnije stvari,tj., odlažu loptu najbližem saigraču ili je vraćaju daleko natrag. Ova dva “kapitalca” su dovedena da stvaraju razliku na terenu a ne da odlažu loptu. Ova dva spora “kapitalca” su u Zvezdi 2-3 godine a još nisu napravili jedan jedini prodor ka protivničkom golu! HITNA PRIVATIZACIJA!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter