0
Evropske lige

ANĆELOTI OTVORIO DUŠU: Hteo sam u Napoli, nije se dobro završilo…

Objavljeno: 11.02.20 u 16:43

Trener Evertona Karlo Anćeloti govorio je o svojoj odluci da se preseli u Premijer Ligu, otkazu u Napoliju i radu u Engleskoj.

Anćeloti je otvorio dušu u razgovoru za ‘Korijere dela Sera’.

Da li se Viali, Zola, Ranijeri, ja osećamo opušteno u Engleskoj? Ako ste navikli na italijanski fudbal nađite drugi svet. Ne govorim o intenzitetu igre, to ne pravi razliku. Drugačije je okruženje ovde. U Engleskoj su uvrede iritantne. U Italiji te ljudi mrze na stadionu kada promeniš klub, dok u Englejskoj sedne iza klupe i vređa vas 90 minuta, to je nezamislivo – rekao je Anćeloti.

Šezdesetogodišnji Italijan je govorio o rivalstvu sa Liverpulom.

– Sportsko rivalstvo poput onog Milana i Intera. Bez mržnje, nema geografske, socijalne, političke i religijske razlike između fanova. Ja i Murinjo dobro poznajemo jedan drugog, komuniciramo često porukama.

O razlozima zašto je seo na klupu Napolija…

Otišao sam u Napoli zato što sam devet godina radio preko granica Italije, želeo sam da se vratim u Napulj, to je za mene interesantno mesto. Nije se dobro završilo, ali je bilo lepo iskustvo. Živeti u Napulju je najlepše iskustvo koje može da vam se dogodi. Zbog rezultata i drugih otežavajućih okolnosti to iskustvo se završilo. Laurentis mi je rekao ‘razmišljam o promeni’ pitao sam ga, ‘jesi siguran’ odgovorio je ‘da’. I to je bilo to, tražio sam novi tim.

Bivši trener PSŽ-a i Real Madrida govorio je o kritikama koje je dobijao tokom rada u Napoliju.

Šta mi je smetalo? Smetalo mi je kada ne ide dobro a oni kažu ‘ako ne ide moraš da koristiš bič, ti si previše dobar, ljlubaza prema igračima‘ Ja imam svoju filozofiju treninga, ne možeš da me angažuješ i očekuješ da ja promenim svoju filozofiju i način na koji radim jer takav sam ja, tako je došao taj uspeh ‘koristiti bič’ je pogrešna filozofija.

Slične kritike dobijao je i u Čelsiju.

Mislite da se to dogodilo samo u Napoliju? Ne, ne… to se desilo u Čelsiju, PSŽ-u, pobeđivao sam, ali teških trenutaka bilo je svuda, čak i u Milanu, bilo je teških trenutaka koje sam morao da savladam. Jedino mi u Milanu nisu govorili ‘koristi bič’ tamo su me poznavali – rekao je Anćeloti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter