0
Analize

FOTO: FSS

HS ANALIZA – KRITIKE U MADRIDU: Koliko su za Jovića osnovane, a zbog čega izostaju na račun Edena Azara?

Objavljeno: 10.02.20 u 12:54

Luka Jović je u Španiju došao sa epitetom najskupljeg napadača u istoriji ovog kluba i plaćen je 60.000.000, Belgijanac je plaćen 40.000.000 više.

Na račun srpskog fudbalera, iako se radi o znatno mlađem igraču u proteklim nedeljama čitali smo salve kritika, te da Jović nije spreman da igra na ovakvom nivou, te da je preplaćen, i da ‘kraljevski klub’ nije trebalo da ga plati ni približno 60.000.000.

DA LI JE REALU POTREBAN NOVI NAPADAČ: Luka Jović posvađao legendarne fudbalere madridskog tima!

Vodili su u proteklim nedeljama i mesecima razni stručnjaci, bivše legende Reala i mnogi drugi polemiku o tome da li je srbin vredan dresa Reala, a juče je dokazao da jeste.

RADOST KRATKO TRAJALA: Luka Jović konačno postigao prvenac u dresu Reala, ali… (VIDEO)

Da li su kritike na Jovićev račun uvek na mestu, odnosno jesu li dobronamerno upućene? Nismo baš u to sigurni. Ako pogledamo samo učinak koji je imao u odnosu na minutažu koju dobija, Jović i nije mogao bolje. Recimo, ukoliko ga uporedimo sa Edenom Azarom, Belgijanac je zaslužio znatno više kritika, jer je pokazao možda i manje od samog Jovića.

Srbin je na terenu proveo svega 391 minut, iako je ušao na 15 različitih utakmica. Recimo, na samom meču protiv Selte iz Viga proveo je samo devet minuta na terenu. Eden Azar je došao u Madrid sa upitnom kilažom, brzo se i povredio, a na terenu je proveo ukupno 984 minuta (osam utakmica u ligi i pet u LŠ). Postigao je jedan gol i upisao četiri asistencije.

DOVOLJNO MU BILO ČETIRI MINUTA: Jović ‘iskalio bes’, zakucao loptu u mrežu (VIDEO)

Podsetimo, Čelsiju je plaćeno obeštećenje od 100 miliona evra za njega, a ipak, kritike na njegov račun znatno su blaže iako je doveden za više novca, a za više vremena na terenu pokazao je znatno manje. Belgijanac je povredu zadobio još 26. novembra kada mu je prognozirana višenedeljna pauza, ali sada je već skoro tri meseca van stroja.Zinedin Zidan je otklonio dileme da postoji neki veći problem, Azar navodno trenira sa ostatkom ekipe i čeka se pravi trenutak, odnosno kada bude u fizičkoj formi da istrči na teren.

Ne znamo da li je javnost više očekivala od Luke ili je možda neka netrpeljivost ka srpskom igraču dovela do toga da kritike budu jače, ipak, polako ali sigurno Jović hvata zalet.

Pratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

FOTO: FSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter