3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HS PREDSTAVLJA ZVEZDE ZIMSKOG PRELAZNOG ROKA U SRBIJI: Zvezda i Partizan ‘mršavo’, ‘bombe’ na Voždovcu i u Kruševcu!

Objavljeno: 08.02.20 u 20:10

HotSport će ukratko pokušati da sumira zimski prelazni rok u Superligi Srbije koji su svakako obeležili Filip Stuparević, Nemanja Pejčinović i Abubakar Oumaru.

Krenućemo od prvog do poslednjeg mesta posle 20 odigranih kola. To znači da će se na skeneru HotSporta prvo naći učinjeno tokom zime u ‘Ljutice Bogdana’. Crvena zvezda je još u decembru ostala bez najboljeg igrača i kapitena Marka Marina koji se preselio u Al Ahli iz Saudijske Arabije za 1,7 miliona evra. Sa druge strane dovedeno je samo jedno pojačanje ako se tako može nazvati. Reč je o Sanogu, iskusnom vezisti, ali povređenom igraču za kog je pitanje kada će na teren. Zato ćemo mi kao najveće pojačanje crveno-belih ove zime staviti mladog Željka Gavrića koji je prekomandovan iz razvojnog tima Grafičara i pokazao je na pripremama u Turskoj da će i pored svega 19 godina na proleće biti jedan od ključnih šrafova igre čete Dejana Stankovića.

Tiho je ove zime bilo i u Humskoj. Strahinja Pavlović je ‘bombastično’ prodat u Monako za deset miliona evra i bonuse, ali i klauzulu da se do juna vraća u Humsku. Od novih igrača stigli su samo napdač Bojan Matić i štoper Uroš Vitas. Čini se da bi nekadašnji kapiten Rada i defanzivac kluba sa Banjice trebalo da dobije nešto veću ulogu i da ga Savo spremi za leto kada će na stadion Partizana stići još jedan štoper.

Vojvodina je bila veoma aktivna ove zime. Klub su napustila dva veoma važna igrala poput Vinsenta Ezea i Bojana Matića, ali su stigle i zamene. Došao je Momčilo Mrkaić iz Javora, Petar Pavlićević iz Benfike, Stefan Đorđević iz Radničkog, Bogdan Mladenović iz Žil Visentea…

Ipak, najzvučnije ime je čini se krilni napadač iz Napretka Miljan Vukadinović. Momak koji je jesenas ‘upisao’ četiri gola i pet asistencija pod Bagdalom. Nema sumnje da je on najveće ime koje je ove zime stiglo u ‘srpsku Atinu’.

Čukarički ove zime nije prodavao svoje bisere, iako su na ceni bili Stefan Šapić, Veljko Birmančević i Milutin Vidosavljević. Doveo je tri pojačanja, od kog jedno izdvajamo kao najveće na Brdu ove zime, reč je o Vinsentu Ezeu koji je stigao iz glavnog konkurenta za Evropu – Vojvodine.

Posle Zvezde, Partizana i Čukaričkog najnekativniji ove zime bio je TSC iz Bačke Topole. Najveće ime koje je stiglo na sever Srbije je svakako Đuro Zec koji je na 19 utakmica za Napredak ove sezone postigao četiri gola i četiri puta je asistirao.

Voždovac je obeležio zimski prelazni rok i nema sumnje da će ‘zmajevi’ biti daleko jači nego jesenas. Jeste žal što je Marko Dević napustio ‘Krov’, ali su stigli Filip Stuparević iz Votforda na pozajmicu i kao slobodan igrač nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Pejčinović.

Radnički iz Niša je ozbiljno promenio obrise svog tima. Otišli su Bondarenko, Đorđević, Haskić, Noma i Jirka. Na ‘Čair’ se vratio iskusni golman Borivoje Ristić, došao je vezista Mario Maslać, ali je svakako najzvučnije ime napadač Nemanja Kojić koji je jesenas nosio dres Napretka.

Spartak je zimus pazario najviše u Humskoj. Stigli su Strahinja Jovanović, Nikša Vujanović, ali i najzvučnije ime Nemanja Nikolić, koji je baš sa Gradskog stadiona u Subotici prešao u Partizan. Posle šest meseci u Vojvodini rešio je da se vrati među ‘golubove’. Vratio se i Japanac Nboru Šimura.

Mladost iz Lučana je rešila da se oslobodi nekih prekaljenih igrača i dovede igrače pretežno iz Prve lige Srbije. Mi izdvajamo dolazak Aleksandra Ješića iz Metalca.

Napredak je bio najaktivniji ove zime kada je reč o prodaji i kupovini igrača. Kruševac su napustila dva veoma važna igrača poput Igora Ivanovića i Miljana Vukadinovića. Ali, ‘bomba’ je eksplodirala kada je u Kruševac stigao Oumaru Abubakar. Nema sumnje, najveće ime koje je sitglo u Srbiju ove zime.

Proleter je u centru pažnje ove zime bio zbog prodaje igrača, Stefan Čolović otišao u irski Dandalk, što baš nije vest koju često čitamo. Stigli su Dušan Joković iz Lokomotive iz Zagreba, Goran Smiljanić iz Rada i Danilo Bacanović iz Brodarca.

Moglo je lako da se desi da bar tri igrača Javora završe u Partizanu, ali nije nijedan. Samo je jedna želja crno-belih Nikola Kuveljić završio u poljskoj Visli iz Krakova. Najveće pojačanje je sigurno Luka Luković koji je stigao iz Čukaričkog.

Radnik iz Surdulice nije prodavao, ai ni mnogo dovodio. Jasno je da je najveće pojačanje golman Nikola Vasiljević koji je stigao na pozajmicu iz Crvene zvezde. Reprezentativac Srbije će pokušati da se vrati u formu u gradu gde se proslavio. Kod Vladana Milojevića šansu dobio nije, ali ni kod novog šefa stručnog štaba crveno-belih Dejana Stankovića.

Inđiji sledi grčevita borba za opstanak, te su pojačanja bila neophodna. Bilo ih je, a dva najveća svakako iskusni Miloš Mihajlov koji je stigao kao slobodan igrača posle rastanka sa Voždovcem, kao i mladi Luka Cucin koji je stigao na pozajmicu iz Partizana.

Radu gori pod nogama i pojačanja su dobro došla. Otišao je napadač Darko Bjedov u iranski Zob Ahan, ali je stigao prekaljeni špic Andrija Kaluđerović, momak koji se u Srbiji proslavio golovima upravo u dresu ‘građevinara’, ali i Crvene zvezde.

FOTO: FC Zalgiris

Mačvu samo čudo može spasiti ispadanja iz Superlige Srbije. Veliki broj iskusnih igrača napustio je Šabac, a stigli su neki novi. Mi izdvajamo Petra Gigića iz Partizana, golmana Miloša Gordića iz Crvene zvezde i Igora Stanojevića iz Banantsa.

NAJBOLJE SPORTSKE VESTI PRATITE NA NAJPOPULARNIJOJ SPORTSKOJ INSTAGRAM STRANICI – HOTSPORT

 

0
0

3 Komentara

  1. Abubakar najvece ime ? Sanogo istog momenta kad zaigra postaje najbolji igrac nase lige …i to nespreman , neuigran uz sve hematome na nogama . Covek dominirao u Svajcarskoj koja je poprilicno jaca od ling long lige , delovace poput tenka ( ne onog rashodovanog )

    0
    0
    Odgovori
  2. Naprdak je sad potpuno novi sastav u odnosu na jesen. Zaboravili ste da pomenete golmana koji je otišao u Kazahstan iz Napredka. Mnogi su govorili ‘posle Borjana,najbolji golman prvenstva’. Videćemo kako će taj novi štimung da zvuči u prolećnom delu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter