5
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HS ANALIZA: Stanković blizu formule za uspešnu Zvezdu – devet utisaka koji su obeležili pripreme u Beleku!

Objavljeno: 07.02.20 u 10:00

Novine postoje u taktici, ekipa ima jasan plan presinga sa dosta trčanja u oba pravca, a ostaje da se poboljša kreacija.

(Specijalni izveštač HotSporta u Beleku – Mirko Marković)

Završetkom ere Vladana Milojevića na klupi Crvene zvezde i dolaskom Dejana Stankovića ne mogu se očekivati promene iz ‘korena’ ili čarobni štapić da crveno-beli igraju pas igru protiv Barselone, ali se navijači mogu nadati novinama.

Čini se da je popularni Deki na putu da udari svoj pečat i da je blizu formule za uspešnu igru Zvezde. Neke stvari su viđene u Beleku i ima devet utisaka, kao ‘devet’ zapovesti…

1. Taktika do tančina

Traži se da svaki igrač ispunjava zadatke, da vlada skladnost između linija, a od pozadi komanduje kapiten Borjan. Igrači se uklapaju u koncepciju i dobro se analizira rival i na koji način da se odrađuje posao.

2. Fizička spremnost

Ovaj segment pod komandom italijanskog stručnjaka je potenciran od starta, da ritam bude visok i kada odmice utakmica. Viđen je niz jakih treninga i čini se da je udaren čvrst temelj.

FOTO: FK Crvena zvezda

3. Agresivan presing

Čim protivnik ima loptu pokušava se prekid igre ili da se natera na izbijanje, a da štoperi uzmu loptu i daju vezistima da se krene napred brzom izmenom pasova i pomeranjima, što se doteruje.

4. Prodor preko bokova i prekid

Jasno je da se kroz sredinu teže prolazi, a onda su na potezu krilni igrači da dobiju loptu u prostor i nešto odradi u zavrsnici. Kod prekida postoji uigrana šema i kada se napada i brani.

5. Potreban Ben

Bitan igrač za fizionomiju tima, njegov kvalitet donosi prevagu i kada mu ne ide pokazuje borbenost, a jednim potezom zna da reši rebus rivala.

6. Buđenje Babića

Štoper je smrsao pet kilograma i čini se da će dobiti drugu šansu uz Degeneka, dok će Pankov i Milunović čekati na minutažu. Čvrstina i duel igra nisu sporni već borba sa brzim napadačima mora da se ‘nauči’.

FOTO: FK Crvena zvezda

7. Prvi napadač Boaći

Odradio je pripreme u potpunosti, bez preskočenog treninga i povreda i čini se da je spreman za svoju ulogu, a ima prednost u odnosu na ‘uspavanog’ Pavkova i Tomanea čiji je ucinak bio minimalan.

8. Guranje mladih

Šansu su dobili Željko Gavrić i Veljko Nikolić, od jesenas i Njegoš Petrović, ali sa ‘dvojcem’ bi trebalo postepeno da uhvate pravi zalet i da u slučaju slabijih igara se ne vrate par koraka unazad. Bitan je ‘tajming’ pored potencijala.

9. Sanogo kao Kanga

Odavno je jasno, već dve godine, da bi igra Zvezde bila bolja potreban je profil igrača kao Gelor Kanga (najbolji strelac u Češkoj i najbolji igrač Sparte). Izgleda da je njegovom stilu blizak Seku Sanogo. Radilica u dva pravca, ali se mora čekati oporavak od povrede.

FOTO: FK Crvena zvezda

REZULTATI U TURSKOJ:

C. ZVEZDA – ARKA 3:2 (1:2)
C. ZVEZDA – VARDAR 0:0
C. ZVEZDA – LUDOGOREC 1:0 (1:0)
C. ZVEZDA – CELJE 1:1 (0:0)
C. ZVEZDA – DAC 4:0 (3:0)

0
0

5 Komentara

  1. Iz sastava tima Zvezde vidi se da ti ne sastavljaš tim! To i dalje rade Terzić i Mrkela! Pa, to se vidi kao iz aviona. Zar bi kod tebe mogli da imaju pristojnu minutažu i da igraju igrači koji ne mogu da nađu angažman ni u smehotresnoj ligi Saudi Arabije?! Prvo, ko bi pri zdravom razumu držao u tim afričke “kapitalce” Bena i Boaćija, koje niko živ u svetu ne traži i drugo ko bi pri zdravoj pameti u tim postavio igrače inferiorne u motoričkim sposobnostima, kao Milunovića i Jovančića?!

    0
    0
    Odgovori
  2. Ti si proveo 22 godine u Italiji i verovatno si čuo da je Boaći, jedan od sadašnjih Zvezdinih “kapitalaca”, bio standardna rezerva u Italiji u 5 klubova pune 4 godine! Znam kakvo je tvoje mišljenje o Boaćiju, ali i pored toga on igra kod tebe! Tu nisu čista posla! Za tvoju informaciju taj Boaći je prošle godine bio u Kini gde je takođe bio rezerva punih 7 meseci i to kod dva trenera Fabia Kapela i Kuzmina Olarua! Što misliš zašto?! Pa, zato što čovek nema blage veze sa ozbiljnim fudbalom! To je fudbaler-klovn koji samo džogira u krugu centra i kezi se kao lud na brašno!

    0
    0
    Odgovori
  3. hahaha mediji samo kao papagaji pricaju hvalospeve za jedan ispod prosek tim …Bez sudija i ..ostalih..pomagaca ..ovaj tim bi bio 4 u LL .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter