2
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

STANKOVIĆEV REZIME: Trener Zvezde poslao jasnu poruku igračima koji ne igraju – Govorio je o novoj’ desetki’, Mihajloviću, Novaku…

Objavljeno: 06.02.20 u 11:27

Zvezda je spremna za pohod na titulu i imam pozitivnu tremu. Pričao sam sa Mihom, ali tema nije bila taktika. Jedini peh imali smo sa Sanogom, a startna postava nije iskristalisana i oni koji trenutno ne igraju ne mogu da pakuju kofere – rekao je Stanković.

(Od specijalnog izveštača HotSporta iz Beleka – Mirko Marković)

Pobedom nad Dunajskom Stredom (4:0) Crvena zvezda je pokazala da je spremna za nastavak sezone. Pred sutrašnji povratak u Beograd Dejan Stanković je sumirao pripremni period i izneo je svoja očekivanja pred trku za bodove, a sve sa jasnim planom da šampion Srbije osvojio novu krunu. Dvocifrena prednost od jedanaest bodova donosi sigurnost, ali raspored na startu (ni)je baš lagan.

SLIKA OD MILION DOLARA: Dejan Stanković dočekao nemačkog fudbalera u Beleku (FOTO)

– Prvo da se zahvalim igračima na odnosu i pristupu, koji je bio fenomenalan. Zahvaljujem i mom stručnom štabu. Radilo se dosta i dao bih pozitivnu ocenu. Visok profesionalizam su pokazali i pored umora nisu stajali – počeo je Stanković.

Poslednja provera uliva poverenje.

Ne valja da sve bude idealno. Utakmice su tu da otkriju neke nedostatke. Ne mogu da tražim tokom umora, a pred Celje smo imali mnogo jak trening. svi su od mene dobili šansu, a treneri posle dva meča sužavaju minutažu, kod mene nije bilo tako.

Pored dva remija utisak nije pokvaren.

Nama Vardar nije šutnuo na gol. Došli su da uzmu bod, a celje je jaka fizička ekipa i na kraju smo protiv Slovaka pokazali maksimum.

Startna postava još nije poznata.

– Startnih 11 nije iskristalisano još. Rekao sam da oni koji trenutno ne igraju ne mogu da spakuju kofere. Svi pobeđujemo i svi gubimo, a opuštanja nema.

Zvezda iznad svega je slogan ekipe pred početak utakmica.

– Moj slogan, a ja sam dete Zvezde jeste svi mi dođemo i odlazimo, a klub ostaje. Svesni smo čiji grb nosimo.

Sanogo neće biti na raspolaganj na početku prolećnog dela sezone.

– Dešavaju se takve stvari, ao n ima još hematoma i čekamo da to prođe, da potom uradimo magnetnu rezonancu i vidimo kolika ga pauza čeka.

SAD ILI NIKAD: Dejan Stanković doneo odluku ko menja Marka Marina!

Partizan nije sniman tokom priprema.

– Uz dužno poštovanje, nisam pratio Partizan, ali i to će doći na red u narednim nedeljama pošto se bliži derbi.

Skeniran je pojedinačan učinak igrača.

– Mnogi su napredovali i dobili samopouzdanje. Mi treba da budemo trkački spremni, da budemo visoko ispred gola rivala i da ih nadtrčimo. Pokušali smo da nateramo da izbija loptu što obično ne radi, a za to je potrebna hrabrost i spremnost.

Šansu su dobili i mladi igrači.

– Ne stavljam u igru mlade igrače čisto da bi ih stavljao. Nije samo da debituju i sklonim ih. Jako sam zadovoljan sa Nikolićem i Gavrićem. Igrači su sa karakterom, a grupa veruje u njih.

Trema je sastavni deo posla.

– Ovo je totalno drugačije. Sa strahom i tremom sam igrao fudbal, ada to nije bilo, nisam bio dobar. Imam pozitivno razmišljanje u cilju da Zvezda bude dobra.

Holanđanin Van la Para je precrtan posle Kipra.

– To je odluka moja i kluba. Nije spreman da nastavi sa grupom dosta je ‘štucao’ i sam sebe je eliminisao iz Ekipe.

U prijateljsku posetu Zvezdi došao je i Andrej Ševčenko.

– Od 2001. godine se znamo, strašan je momak. Došao je da vidi igrače ukrajine i rekao je igračima da budu na nivou i da rade, e mene je iznenadio.

MEDIJI PIŠU: Crvena zvezda je pronašla štopera u Severnoj Makedoniji!?

Na liniji je i sa Sinišom Mihajlovićem.

– Ima on svoja posla, stalno se čujemo i Miha je spreman da ide dalje i stalno smo u kontaktu. Njegovo iskustvo može da pomogne, nismo pričali oko taktike već kakav treba da bude odnos sa igračima.

Ivanić je u fokusu, kao i povratak popularnog Bakule (Branko Jovičić)

– Mirko je dobro radio i odlučuju nijanse, a drago mi je da se vratio Jovičić, to je jedan ‘lav’ u dresu Zvezde i samo neka ga zaobiđu povrede. Nemam želje do kraja prelaznog roka, zadovoljan sam timom. Imam dobru komunikaciju, ako imaju poklon pred kraj prelaznog roka, prihvatiću.

Trofeji sa Interom su dodatno iskustvo.

– Pobede su penicilin za sve i lepo je kada ide dobro, a kada krene loše mi kao grupa dok se ne dogovorimo ne izlazimo iz svlačionice. Tako je bilo dve godine kod Manćinija i Žozea Murinja.

Naslednik FIlip je u Udinama bio je deo najboljeg tima Intera.

– Seo je sa 17 godina na klupu Intera, pošto se treći golman povredio, kao i Handanović. Nisam prstom mrdnuo, sve je sam zaslužio.

FOTO-UBOD: Stankovića na treningu Zvezde ‘zamenio’ veliki rival, ali i prijatelj iz Milana i dokazani stručnjak!

Čeka se nova ‘desetka’ posle Marina.

– Težak je broj i malo vuče na dole. To će se samo namestiti tokom rada, a meni je Pižon dao taj broj u Lučanima. Videćemo u narednom periodu.

Stanković ima originalan stil vođenja ekipe.

– Mogu da pokpim neke stvari od bivših trenera, ali ne da ih kopiram, već vodim sam kako ja smatram da treba.

Pred reprezentacijom Srbije je bitan baraž za EP.

– Prvi meč je za nas finale i mora da se prođe. Verujem u reprezentaciju Srbije i želim im svu sreću ovog sveta u nadi da će proći baraž.

Čestitao je Stanković trofej Novaku Đokoviću.

– Juče se slikao sa zajedničkim prijateljem i poslao mi je sliku. Čuli smo se i Nole je pokazao kako se bori i ponaša.

Ponovo je Sanogo bio tema za kraj razgovora.

– Fizička sprema je bila zavidna, a priče da ima problema sa kolenima su zlonamerne. Magnetna rezonanca sve pokaže i ja sam zbog tetive završio karijeru. Ovo je bio peh na treningu i ništa više – zaključak je Stankovića.

Pratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

FOTO: Crvena zvezda

0
0

2 Komentara

  1. Polako sa ta Dunajska streda (Šojić)! Slovaci su se pokazali kao nedorastao protivnik naše Zvezde, prema tome oni ne mogu biti reper na osnovu kojeg će se praviti poređenja. Uzgred, Celje je mnogo bolja ekipa od Slovaka a Zvezda protiv Celja nije ništa pokazala, odnosno pokazala je jednu bezidejnost u kojoj su najgori igrači bili oni spori igrači koji su proneli slavu Zvezde u grupnoj fazi LŠ, ali u negativnom smislu! Utakmica protiv Slovaka ne treba da nas raduje, ali utakmica protiv Celja treba da nas brine i to da nas jako brine!

    0
    0
    Odgovori
  2. Zvezda će biti tim tek kada u timu ne budu spori igrači, pa ma kako se oni zvali! To mora da bude jasno Stankoviću! Videli smo kako je Zvezda prošla u LŠ, sa sporim igračima!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter