0
Domaći fudbal

GOLMAN RUBINA ZA HS – KONOVALOV: Nadam se da će Radnički opet igrati Evropu, imam ponude iz Rusije i drugih zemalja, videćemo…

Objavljeno: 06.02.20 u 12:13

Ruski Golman Ivan Konovalov pre tri sezone nastupao je u dresu Radničkog, a već drugu sezonu pripreme koristi da poseti stare saigrače iz redova ‘Reala sa Nišave’.

Talentovani dvadesetpetogodišnji golman je dolaskom u Rubin iz Kazanja brzo stekao poverenje Kurbana Bedijeva koji ga je stavio na gol Rubina, u dresu tima iz Kazanja u nekoliko navrata biran je u tim kola. Dolaskom Romana Šaronova izgubio je mesto startera, a nedavno je u tim stigao Leonid Slutski. Trener poznat po angažmanu u CSKA iz Moskve, Hal Sitija, Rostova, Vitesea… a bio je i selektor Rusije.

Konovalov ima ponude sa Kipra i iz Grčke, kao i ponudu timova iz ruske premijer lige.

Želja mi je da se vratim na gol. Želim da napredujem i podignem igru na viši nivo. Imam ponuda iz rusije i još nekih drugih zemalja. Poslednjih šest meseci nisam branio, klub je u međuvremenu još jednom promenio trenera, videćemo šta će biti dalje – ističe talentovani Moskovljanin.

Pripreme u Turskoj iskoristio si da još jednom posetiš bivše saigrače iz Radničkog?

– U odličnim sam odnosima sa trenerom golmana Miroslavom Stankovićem Kinetom, sa njim sam u kontaktu često. Kao i sa nekoliko igrača iz vremena kada sam bio deo niškog tima. Međutim, ostalo je malo igrača koji su nastupali sa mnom – rekao je Konovalov.

Da li pratiš rezultate Radničkog?

Pratim uvek, Radnički je prošle sezone beležio odlične rezultate, ostvarili su istorijski uspeh. Znam da su u prošloj sezoni bili znatno bolji nego u dosadašnjem toku tekuće, iskreno se nadam da će i narednog leta Radnički izboriti mesto koje vodi u Evropu – ističe golman Rubina iz Kazanja.

Konovalov je nedavno dobio ćerku Iovanu.

– Dosta toga se promenilo dobijanjem prinove. Ovo su mi druge pripreme, kod kuće malo spavam, pa to nadoknadim ovde.

Aleksandar Jovanović i Ivan Konovalov pravi su primeri kako se uz dosta zalaganja i truda može stići do velikih rezultata. Obojica su se nakon ‘rada’ u Radničkom obreli u velikim klubovima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter