1
Domaći fudbal

‘POSLASTICA’ ZA ENGLESKE MEDIJE: Lazar Marković ispričao do sada neotkrivenu anegdotu o Mariju Baloteliju!

Objavljeno: 04.02.20 u 14:00

Prvotimac Partizana dao je zanimljiv intervju za ruski ‘matchtv.ru‘.

Sa ruskim novinarima Lazar Marković je ‘pročešljao celu dosadašnju karijeru, pa je tako pričao i o prvom mandatu u Partizanu.

– Bio sam veoma mlad, imao sam 18 godina kada sam već dva puta bio šampion Srbije, debitovao za reprezentaciju. Bilo je to srećno vreme. Moja porodica je bila iza mene, moj klub. Da, debi u klubu, reprezentaciji, evropsko takmičenje. Neverovatno vreme. Ne mogu reći da je bilo vrlo lako, ali uživao sam. Još uvek se osećam ponosno kad izađem na teren u dresu Partizana.

Rusi su podsetili da je Marković za samo 25 godina uspeo da igra u pet zemalja i osam timova, te da je posle Partizana bio u Benfici, Liverpulu, Fenerbahčeu, Sportingu, Halu i Anderlehtu.

Najviše su se zadržali pitajući Markovića za događaje iz Engleske. Kako je ‘Markec’ sam istakao, nije sumnjao ni sekunde u sebe kada je stigao poziv Liverpula.

– Ni sekunde. Kad Liverpul pozove, ne možete reći ne. Iako je, možda, bilo prerano da bih se preselio u tako veliki klub.

Možete li se setiti svog prvog dana u Liverpulu?

– Ja, mladi momak koji gotovo da ne zna engleski jezik. Pogotovo u Liverpulu govore specifičan engleski. Sve je dobro počelo, Liverpul je ogroman klub. Nije vas briga za sve probleme, želite dati sve od sebe i igrati. Iako mogu reći da sam grad nije baš ugodan za život. Neprestano pada kiša. Ali stvarno vas nije briga, igrate za jedan od najboljih klubova na svetu. Uživao sam.

– Fudbal je bio veoma drugačiji posle Srbije i Portugala?

– Umesto toga, jak kontrast bio je u pogledu okruženja – stadiona i atmosfere. Pritisak? To je isto. Čak bih rekao i da je možda u Partizanu ozbiljnije nego tamo. Naravno, liga je bila drugačija. Više borbe, veća brzina.

– Ko vam je pomogao da se prilagodite? Da li je bio Stiven Džerard u blizini?

– Stivi Dži je uvek bio sa mnom. Pomagao je, naravno, ali najviše sam bio s Dejanom Lovrenom, jer smo govorili istim jezikom.

Džerard je imao posebnu ulogu na Enfildu.

– Oh, ja čak ni ne znam. Imao je tradiciju prema kojoj se ceo tim svake nedelje okupljao u različitim restoranima. ‘Tim bilding’. Svi igrači – 25 ljudi. Generalno, zaista mi je puno pomogao, ne samo u smislu saveta na terenu, već i uopšte u svakodnevnom životu. Na primer, predlagao mi je dobra mesta u gradu.

Da li je Mario Baloteli bio najsmešniji fudbaler koga ste ikad sreli?

– Rekao bih najluđi. Na pozitivan način, naravno. Jednom je propustio trening jer mu je trebalo da ode na aerodrom da upozna svog psa.

Pas?

– Da, ali ko zna zašto je zapravo propustio trening. U svakom slučaju, objasnio je treneru svoje odsustvo na ovaj način.

Da li je Brendan Rodžers bio besan zbog toga?

– Ne, ne, o čemu govoriš. Za Marija je to bila norma – rekao je Marković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter