4
Domaći fudbal

MRKELA O DOLASCIMA I ODLASCIMA: Ima razmimoilaženja sa Benom! O Sanogu, Boaćiju, Pavkovu, Ivaniću…

Objavljeno: 04.02.20 u 11:05

Ostaje nam da vidimo rasplet oko Boaćija i Pavkova pošto u napadu imamo gužvu, a videćemo kolika pauza čeka Sanoga – objasnio je sportski direktor Zvezde.

(Specijalni izveštač HotSporta u Beleku – Mirko Marković)

Sledi finiš priprema Crvene zvezde u Beleku, a polako se bliži i kraj prelaznog roka. Plan kluba je prevashodno da proda nekog standardnog igraca, a naredne poteze je ‘obelodanio’ sportski direktor Mitar Mrkela.

– U slučaju da neko ode biće dolazaka. Tu mislimo na Boaćija i Degeneka, a Borjan ostaje sigurno. Što se tiče Bena traju razgovori i on traži veću platu nego što smo mu ponudili. I dalje radimo na tome da ostane pošto je on kao igrač i čovek dao Zvezdi i nadam uskoro dogovoru.

– Ukoliko ne bude nećemo seći Bena i smanjivati minutažu što smo pokazali kod Donalda i Le Taleka – kaže Mrkela.

Mladi igrači su doneli osveženje.

– Mislim da su Gavrić i Nikolić napredovali i dobro rade, a slažem se sa mišljenjem Zvezdana Terzića da su oni naši najbolji igrači, bar na ovim pripremama. Videćemo kakav je status mladog Konotara.

Mirko Ivanić?

– U Bate Borisovu je igrao odlično, ali u Zvezdi nije to pokazao, kao i još mnogi veliki igrači i mislim da je u pitanju psihička barijera. Videcemo u narednom periodu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Sanogo do daljeg nije u kombinaciji zbog priprema.

– Želeo je da dodje i trener Stanković je bio zadovoljan njegovim radom, ali se vratio u Beograd da se izleči i radiće sa našim kondicionim trenerom. On je igrao na visokom nivou, a mi nismo deficitarni jer tu imamo Jovančića, Petrovića, Vulića i polako se vraća Jovičić.

Ponuda je bilo za dva golgetera.

– Bile su ponude za Boaćija i Pavkova koje smo odbili, a nisam očekivao veću tržišnu vrednost pošto smo dovodili samo iskusne da napravimo rezultat.

Stranci?

– Van La Para nije pokazivao strast, a Žander je dobar igrac mada ima opterećenje igranja rukom u Pireju i nismo hteli da novom stručnom štabu da namećemo teret. Kanjas se nije uklapao u viziju, a što se tiče Tomanea, on je delio minutažu sa ostalim napadačima. Ipak, njihovo mesto je spečificno i tu imamo gužvu i zbog toga je Krstović otišao u Grafičar.

Rešenje je prodaja.

– Ne bih voleo da njih trojica ostanu pošto su onda svi po malo su nezadovoljni. Očekujem prodaju bar jednog, a videćemo da li je to Tomane. Garsija je dobar igrač i za njega smo imali dobru ponudu.

 

FOTO: FK Crvena zvezda

Za neke igrače nije bila dobra procena.

– Ne gledam tako ako smo ostvarili ove rezultate. Iz takve perspektive potezi su bili dobri, ali što se tiče druge perspektive možda je trebalo drugačije.

Na kraju se čeka da pojedinci ‘prorade’.

– Jedan od njih je Dušan Jovančić, koji stalno pretrči dvanaest kilometara i jako je bitan igrač za Zvezdu. Nadam se da će to pokazati u nastavku sezone – zaključio je Mrkela.

0
0

4 Komentara

  1. Niko ne želi u Evvropi, baš nijednog fudbalera Crvene zvezde, a svima je to jasno i zašto! Niko ne želi fudbalere koji su igrali sklanjalice čak i u tim utakmicama se mučili, ali imaju zato državni bankomat da nadomjesti sve gubitke za onih 30 miliona koliko treba godišnje samo za plate igrača!

    0
    0
    Odgovori
  2. Mrkela se istakao novom minijaturom! Ovo su bulevarska lupetanja o vrednosti nekih igrača Zvezde koje niko živi neće ni gratis! Poznat je taj oftalmološki fenomen, tzv., Mrkelin paradoks, jer on nije video kako je igrao “kapitalac” Boaći u grupnoj fazi LŠ! Da ga je gledao odmah bi shvatio da se radi o veoma sporom igraču, indolentnom, koji nema duel igru, koji nema skok igru a rešenje situacije “1 na 1” za njega je misaona imenica! Što se tiče Ivanića, u pitanju je odličan igrač koji je imao tu nesreću da dođe kod pogrešnog trenera sa buvljaka. Milojević mu je, zbog svog neznanja, upropastio karijeru isto kao i Vukanoviću! Što se tiče Bena, taj u 2,5 godine nije pokazao ono što su mladi Gavrić i Nikolić, pokazali u dva puta po jedno poluvreme, odnosno dokazao je da nema dribling! Njemu treba dati odrešene ruke a ne povećanje plate!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter