0
Domaći fudbal

‘NE KAJEM SE’: Veljko Simić u Beleku prvi put o preranom odlasku iz Zvezde i odbijenoj ponudi iz inostranstva!

Objavljeno: 03.02.20 u 10:07

Voleo bih da karijeru nastavim u Nemačkoj ili Španiji, a osvojena titula za mene je nešto veliko i to ne mogu da objasnim ljudima – kaže krilni igrač.

(Specijalni izveštač HotSporta u Beleku – Mirko Marković)

Prvi deo sezone nije bio uspešan za Veljka Simića čija minutaža nije bila velika, ali brzonogi napadač očekuje da će kod Dejana Stankovića zaslužiti važniju ulogu u timu Crvene zvezde.

Osvrnuo se na rani odlazak u Bazel, šta mu je bio san i da ostaje do daljeg sa uvek spakovanim koferima, te da mnogo ne žališ što je klub odbio ponudu Legije.

– Spremamo se dobro, usvajamo taktičke zamisli novog trenera i mislim da će to izgledati dobro, što je najbitnije – kaže Simić.

Da li je očekivao više od utakmice sa Celjem?

– Verovatno da, ali trenutno smo u završnoj fazi priprema i umorni smo. Verujem da će sve to biti kako treba kada krene prvenstvo.

O Stankovićevom stilu.

– Radimo na presingu kada nemamo loptu, ali i kada je imamo u našem posedu. To su neke novine i trebaće vremena da se sve skocka. Mislim da smo na dobrom putu. Svaki trener ima svoj stil, kod Dejana ima nekih različitih stvari kada su krila u pitanju. Na jednoj strani se uvlače unutra, a na drugoj drže širinu. Mislim da to već shvatamo prilično dobro. Meni lično to odgovara.

Osvrt na lični učinak u prvom delu sezone.

– Nije bilo baš mnogo šansi za igru, a nadam se da će se to popraviti u drugom delu. Ja ću uraditi sve što je do mene, pa ćemo videti.

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić

Malo se rasčistila situacija sa krilima.

– U ovom prelaznom roku više se radilo na smanjenju igračkog kadra i mislim da će to imati pozitivan uticaj na igrače, jer će svi biti i u trenažnom i u igračkom procesu“.

Konkurent za poziciju Željko Gavić.

-Odličan je Željko, baš pozitivan utisak. Drago mi je zbog njega i Veljka Nikolića. Ja sam Zvezdino dete i mnogo mi je drago kada vidim da se Zvezdina deca dobro snalaze u prvom timu.

Kako gledaš na tu konkurenciju, klub je najavio da će forsirati mlade.

-Što da ne, nema tu ništa pogrešno. Igraće ko najviše zasluži, a konkurecija može samo da izvuče najpozitivnije iz svih.

Razmišljanja oko odlaska.

– Svaki prelazni rok igračima su spakovani koferi, kao što je Terza jednom rekao. Postoji mogućnost i odlaska, ali zadovoljan sam ovde i fokusiran na predstojeću polusezonu.

Bila je ponuda Legije.

– Bilo je nekih priča, samo nisam skroz upućen. Koliko sam čuo, ponuda je došla u klub, ali je odbijena. Trenutno sam fokusiran samo na Zvezdu.

Naredni koraci u karijeri.

– Voleo bih da igram u nekoj ligi koja je više fokusirana na ofanzivce. Recimo, Španija ili Nemačka. To su mi omiljene lige, Primera i Bundesliga.

FOTO: FK Crvena zvezda

Savet mladim igračima kao neko ko je rano otišao iz Zvezde.

-Rekao bih im da ne žure mnogo. Posebno jer je Zvezda sada u mnogo boljoj situaciji nego kada sam ja otišao. Nema razloga da žure, treba prvo ovde da stasaju, pa tek onda da idu u inostranstvo.

Iz sadašnje perspektive usledio bi drugi potez.

-Nemam šta da se kajem, bilo pa prošlo. Davno je to iza mene, rekao sam već da je to bila moja greška, ishitrenost, i ne obraćam više pažnju na to.

Poređenje tvoje karijere i karijere Nemanje Maksimovića.

– Sto se Makse tiče, njemu ide odlično. Hetafe je u vrhu španskog fudbala, igra za reprezentaciju, a što se tiče mene, ostvario sam neke svoje snove u dresu Crvene zvezde, u klubu u kom sam odrastao i iskreno ne bih menjao bilo šta.

Osvojena titula kao Zvezdinom detetu.

– Znači mnogo, teško to mogu da razumeju ljudi.

Slobodnog vremena nema mnogo.

– Raša Pankov mi je cimer. Nemamo mnogo slobodnog vremena, gledamo neke serije, kad možemo odemo do Antalije, ali to je retko. Evo sutra imamo prvi ceo slobodan dan od dolaska u Tursku.

Na kraju kada se vratiš sa priprema ima neki važan korak.

– Prvo dva dana ne treniram – rekao je na kraju Simić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter