0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

DVA PRIPREMNA MEČA ČUKARIČKOG: Pobeda nad RFS-om, poraz od Ufe

Objavljeno: 01.02.20 u 19:54

Fudbaleri Čukaričkog danas su odigrali dve prijateljske utakmice na pripremama na Kipru.

Čukarički je poražen u prvom meču u subotu, bolji od Brđana bio je ruski tim Ufa. Meč je rešen u 52. minutu, kad je Krotov sjajno reagovao na centaršut sa desne strane, postigao je napadač Ufe lep gol, Petrović je bio nemoćan – 0:1. Čukarički će danas (16 časova) odigrati još jedan meč, rival će im biti letonski RFS.

Čukarički je imao prvu šansu na meču, u15. minutu majstorija Zorića na polovini terena, odlično je potom proigrao debitanta u belo-crnom dresu Ezea, Nigerijac je oklevao, na kraju je uspeo da šutirao sa 15 metara, ali je izblokiran. U 27. minutu Zorić je iznudio slobodan udarac, a sa 20 metara šutirao je Puškarić, visoko preko gola Ufe.

Tek u 36. minutu Rusi su imali prvu priliku, Alijev je ušao u šesnaesterac i centrirao, na drugoj strani bio je Vombergar, koji je glavom šutirao pored Petrovićevog gola. U poslednjim trenucima prvog poluvremena sa 18 metara šutirao je Fomin, lopta je otišla pored gola Brđana.

Na startu drugog poluvremena odlična solo akcija Stevanovića, prevario je dvojicu čuvara, potom i šutirao sa 20 metara, ali je na kraju izblokiran. Pokušao je i Aleksić u 51. minutu, ali je sa 20-tak metara bio neprecizan. Samo minut kasnije Ufa je povela, bila je to lepa akcija ruskog tim po levoj strani, posle centaršuta usamljen je ostao Krotov, koji je lepo naciljao i savladao Petrovića sa 12 metara.

U 58. minutu iznenada se ukazala šansa Aleksiću, umakao je odbrani Ufe, stigao do lopte pre golmana, ali je loše šutirao, lopta je završila pored gola. Samo minut kasnije pokušaj Fomina sa 18 metara, lopta je otišla za malo preko Petrovićevog gola. Fantastično je u 67. minutu intervenisao Petrović, posle odlične akcije Ufe, zaustavio je udarac Karpa sa šest metara. U poslednjim sekundama pokušao je iz velike udaljenosti i Savić, ali je i on bio neprecizan.

Čukarički – Ufa 0:1 (0:0)

Strelac: 0:1 – Krotov u 52. minutu. Stadion u Pirgosu. Gledalaca: 100. Žuti karton: Vombergar (Ufa).

ČUKARIČKI: Petrović, Tedić (od 69. Rakonjac), Aleksić (od 73. Lukić), Veličković, Đorđević, Puškarić (od 76. Fratrović), Zorić, Rubežić, Mićin (od 71. Savić), Stevanović, Eze (od 62. Terzić).

UFA: Belenov, Nedlečaru, Sukhov, Alijev, Jokić, Tabidze, Fomin, Urunov (od 78. Pozdnjakov), Karp, Vombergar, Krotov (od 74. Giorgobijani).

U drugom meču odigranom u subotu Čukarički je slavio protiv letonskog RFS-a. Brđani su bili bolji rival, a do trijumfa su došli golovima u drugom poluvremenu. Brđane je u vođstvo doveo Ćirkovića u 68. minutu, posle odličnog ubacivanja Docića iz kornera i šuta glavom Šapića, desni bek Brđana našao se na pravom mestu – 1:0. U finišu meča, Docić je ponovo pokrenuo akciju za gol, skočio je u maniru najboljih štopera, glavom je sa polovine terena prosledio loptu do Vidosavljevića, koji je video istrčalog golmana letonskog tima, samo je kratko dodao do Rakonjca, a ovaj je postigao efektan gol – 2:0.

Raspoloženi Birmnačević je sa nekoliko poteza na startu već iznudio aplauze malobrojne publike na tribinama, a imao je i prvu priliku, u petom minutu je šutirao iz teške pozicije, iskosa sa leve strane, golman Kušer bio je oprezan. Samo minut kasnije fantastična akcija Brđana, Kovač je predivno proigrao Endijae, na ovom meču najisturenijeg igrača Čukaričkog, Senegalac je šutirao, ali je izblokiran.

Posle kornera je pokušao Ostojić, ali je i on izblokiran. U nastavku akcije, glavni sudija nije svirao jedanaesterac posle očiglednog igranja rukom Isajevsa. U osmom minutu Vidosavljević je pokrenuo kontru belo-crnih, Endijae je izbegao ofsajd zamku, ali je u odsutnom momentu zakasnio sa pasom ka već usamljenom Birmančeviću, koji je čekao loptu na sedam metara od protivničkog gola. Odbrana RFS-a stigla je da reaguje i da izbije loptu u korner.

Posle akcije iz auta, Beograđani su ponovo imali priliku. Kamenović je odlično bacio loptu ka Birmančeviću, koji nije oklevao, napravio je korak i potom šutirao sa 20 metara, bio je za malo neprecizan. Iznenada su Litvanci došli do odlične prilike u 40. minutu, odbrana Čukaričkog bila je neoprezna u ovom napadu RFS-a, ali je Kuadi sa dva metra promašio čitav gol. Već u narednom napadu dobra akcija Letonaca, posle pokušaja petom Fernandesa Belić je već bio savladan, ali je Šapić izbio loptu sa gol-linije.

U 52. minutu ponovo je zapretio Birmančević, šutirao je sa 35 metara, ali je lopta pruhujala pored leve stative Kušerovog gola. Dugo je vremena prošlo do naredne šanse na meču, bičla je to sjajna akcija belo-crnih. Docić je sa svoje polovine proigrao Vidosavljevića, ovaj je sa ivice šesnaesterca centrirao, a Kovač je glavom sa 14 metara bio za malo neprecizan.

Inicijativa se Čukaričkom isplatila u 68. minutu. Birmančević je iznudio korner, Docić je odlično ubacio loptu, Šapić je bio najviši u skoku, golman Kušner je samo uspeo vrhovima prstiju da zakači loptu, koju je na drugoj stativi sačekao Ćirković, sa dva metra je lako pogodio gol – 1:0.

Kontrolisao je potom Čukarički igru, a u 81. minutu Kajevć je iznudio slobodan udarac. Fantastično je Docić prebacio živi zid, ali je golman RFS-a još bolje reagovao, spasao je već viđen pogodak, uspeo je krajnjim naporom da izbije loptu u korner. Pet minuta pre kraja Čukarički je duplirao prednost. Docić je bio najviši u skoku na polovini terena pored dvojice igrača RFS-a, glavom je prosledio loptu do Vidosavljevića, a najmlađi igrač na terenu je pored istrčalog golmana Kušnera samo „bocnuo“ loptu do Rakonjca, koji se fantastično snašao, iz okreta je zatresao mrežu – 2:0.

Čukarički – RFS 2:0 (0:0)

Strelci: 1:0 – Ćirković u 68, 2:0 – Rakonjac u 84. minutu. Stadion u Parekliši. Gledalaca: 40. Žuti kartoni: Endijae (Čukarički), Smoljo, Savalnieks (RFS).

ČUKARIČKI: Belić, Ćirković, Šapić, Ostojić, Kamenović (od 60. Rakonjac), Docić, Kovač, Vidosavljević, Kajević, Birmančević, Endijae.

RFS: Kušer, Isajevs, Savalnieks, Smoljo, Solovjovs, Fernandes, Mordatenko, Tacuro, Babičev, Kuadio, Lemajić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter