0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

NEOBIČAN INTERVJU U BELEKU: Navijači pitali, Veselinović odgovarao

Objavljeno: 31.01.20 u 15:54

Tokom jučerašnjeg dana, navijači Vojvodine su preko zvanične Fejsbuk stranice kluba imali priliku da postave pitanja kapitenu „stare dame“ i mladom reprezentativcu naše zemlje Ranku Veselinoviću (20).

Iako se povredio već na samom početku priprema za novu polusezonu, on je sa saigračima otputovao u Belek, gde sa kondicionim trenerom Sašom Semeredijem svakodnevno radi na što bržem povratku u pun takmičarski ritam.

Nakon što je danas po prvi put odradio trening zajedno sa ekipom, on je sa zadovoljstvom odgovarao na pitanja navijača „stare dame“, koja su bila kako fudbalske, tako i nefudbalske prirode.

Da li više voliš šampitu ili žito sa šlagom?

Zanimljivo pitanje. Šampitu.

Kao klinci koji treniraju fudbal u Vojvodini, da li se interesujete za njenu istoriju i velike igrače i ljude koji su je osnovali i vodili, i pritom su svi redom bili veliki vojvodinaši?

Ovo je isto jedno zanimljivo pitanje. Naravno da se interesujemo i mislim da svi mi koji potičemo iz omladinske škole treba da znamo istoriju našeg kluba, odnosno za velika imena i igrače koji su nastupali u Vojvodini, a kasnije i u većim klubovima. Iskreno, ja ne poznajem celokupnu istoriju Vojvodine, ali znam za one najznačajnije detalje i ljude koji su bili u njoj.

Da li tvoja generacija može da promeni praksu prelazaka igrača Vojvodine u Crvenu zvezdu i Partizan i šta misliš o tome da mladi igrači prve profesionalne ugovore sa svojim klubom potpisuju na period od minimum pet godina?

To je nešto što ne zavisi samo od nas, već i od kluba. Lično, smatram da igrači koji su ponikli i igrali u Vojvodini ne treba da prelaze u Crvenu zvezdu i Partizan, jer jednostavno, to su dva naša najveća rivala i ne treba tamo da idemo. Što se tiče potpisivanja petogodišnjih ugovora, to je zaista do kluba. Slažem se sa tim da mlađi igrači ne treba odmah da beže iz Vojvodine i našeg fudbala u inostranstvo, već treba da provedu ovde sezonu, dve ili tri. Ova naša liga, kakva god da je, ipak je jaka liga i igračima mnogo znači po pitanju iskustva u nekom daljem periodu.

Koju ocenu si imao iz sociologije?

Video sam na Fejsbuku da je moja profesorka postavila to pitanje. Imao sam pet. Ona je stvarno ispoštovala moje obaveze i veoma sam joj zahvalan na tome.

Da li misliš da je Vojvodina sada igrački jača nego jesenas?

Apsolutno da. Doveli smo nekoliko odličnih igrača koji će biti pojačanja, a sad smo se već i navikli na stručni štab. Mislim da će nam dosta značiti igrači koji su dovedeni u ovom prelaznom roku.

Da li misliš da će svaki igrač Vojvodine opravdati poverenje trenera i pružiti svoj maksimum?

Ja se nadam da hoće. Mi svi želimo da opravdamo očekivanja našeg trenera i pružimo dobre partije, ali opet, nekad vas neće igra i lopta. Ono što mogu da garantujem jeste samo to da će svi želeti da opravdaju poverenje i da će dati 100 posto svojih sposobnosti.

Za koga navijaš?

Za Vojvodinu.

Šta očekuješ u Kupu ove sezone i koje mesto u prvenstvu misliš da ćemo osvojiti?

Već sam nekoliko puta rekao da je naš cilj da izborimo Evropu, odnosno kvalifikacije za Ligu Evrope naredne sezone. Naravno, želeo bih da doguramo što više i da na kraju zauzmemo što bolju poziciju na tabeli, a ne vidim zašto ne bismo mogli da budemo čak i drugi, ispred Partizana. Što se tiče Kupa, to je moja velika želja. Sad smo u četvrtfinalu i čekamo žreb. Voleo bih da i tu doguramo što dalje, pri čemu smatram da ne postoji razlog zbog kojeg ne bismo mogli da se nadamo čak i osvajanju trofeja.

Kada jednog dana odeš u inostranstvo, da li kao svog naslednika vidiš Igora Jeličića i kakva je trenutno situacija sa njim, s obzirom na to da nije bio ni na pripremama, ni na kaljenju, a više nema pravo da igra za omladince?

Jeličić je odličan fudbaler i momak. Imao je taj peh da je operisao oba kolena i potrebno mu je malo više vremena da se vrati i dobije rutinu tokom igranja utakmica. U svakom slučaju, naravno da ga vidim kao svog naslednika, jer on je stvarno odličan igrač.

Da li bi ikada prešao u Crvenu zvezdu ili Partizan i da li ćeš, kao kapiten, razgovorom uticati na Topića, Zukića, Neškovića i ostale koji su ponikli u našoj omladinskoj školi da to ne čine?

Neću preći u Crvenu zvezdu i Partizan, a što se tiče ostalih, ja pričam sa njima svaki dan. To su sve dobri momci i treba im pričom pomoći da shvate da je njihov klub Vojvodina, te da ne treba da igraju ni za jedan drugi klub u Srbiji.

Koji ti je omiljeni engleski klub?

Mančester junajted.

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter