0
Evropske lige

GORI SOLUN: PAOK-u preti izbacivanje iz lige, FIFA I UEFA pozvane u pomoć! (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.20 u 17:54

U četvrtak navijači PAOK-a organizovali su velike proteste na ulicama Soluna povodom sukoba svog kluba sa vladom Grčke.

Sve se zakuvalo u Atini gde se Olimpijakos pobunio posle saznanja da PAOK indirektno ima vlasnički udeo u još jednom superligašu – Ksantiju. Uključinala se u sukob privredna komora Grčke koja je predložila da se PAOK i Ksanti izbace iz takmičenja. ‘Rat’ između Olimpijakosa i PAOK-a se rasplamsao, morao je da se umeša premijer Micotakis.

– Fudbal je važan, ali smanjenja poreza, poslovi, dobre bolnice i škole su daleko bitniji. Napravićemo nacrt memoranduma gde će FIFA i UEFA da resetuju grčki fudbal. Pozivam vlasnike da iskoriste ovu poslednju priliku ili će biti isključeni iz evropskih takmičenja i oslobođeni značajnog izvora prihoda na duže vreme – rekao je Micotakis u parlamentu.

Predvođeni predsednikom i kontroverznim biznismenom Ivanom Savidisom pristalice PAOK-a izašle su na ulice uvređeni zbog činjenice da država favorizuje klub iz Pireja. S obzirom na činjenicu da vlasnici oba kluba u svom posedu imaju i nekoliko novinskih agencija i radio stanica, situacija postaje sve ozbiljnija, a sve je kulminiralo sukobima na ulicama Soluna.

Navijači su ušli u sukob sa policijom zbog paljenja baklji i kontejnera i uništavanja gradskog inventara, pa se kraj sukoba ne nazire.

Premijer Micotakis je pozvao FIFA i UEFA u pomoć kako bi se pronašlo neko rešenje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter