0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvojdina

MLADENOVIĆ: Jedva čekam da zaigram za Vošu, velika mi je želja da radim sa Lalatovićem

Objavljeno: 27.01.20 u 20:46

Posle jučerašnje utakmice protiv Šahtjora, fudbaleri Vojvodine danas su imali nešto lakši dan u Beleku.

Pre podne su imali trening oporavka, dok su popodne od šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića dobili slobodno. Odvojeno od ostalih saigrača, danas je trenirao vezista Bogdan Mladenović, koji se tek nedavno priključio crveno-belima i od koga se očekuje da u drugom delu sezone doprinese još boljoj igri „stare dame“.

– Pre svega, moram da kažem da sam presrećan zbog toga što sam došao u ovako veliki klub, gde je u isto vreme najteže, ali i najlepše igrati. Svestan sam pritiska koji postoji i da nije tako, ne bih ni bio ovde. Atmosfera je u najboljem mogućem redu. Sa nekim momcima sam igrao, neke poznajem privatno, neke sam upoznao tek pre dva dana, ali iskreno, imam osećaj kao da ih poznajem ceo život. Za sada je sve super – kaže Mladenović.

S obzirom na to da nisi igrao protiv Šahtjora, kada možemo očekivati tvoj debi za ‘staru damu’?

Malo kaskam za ostalim saigračima, pošto su oni u prethodne dve nedelje odradili taj aerobni deo priprema i zato to sada moram da nadoknadim. Međutim, danas sam imao poslednji trening tog tipa i već sutra ću se priključiti ostalima u punom ritmu. Ako Bog da, verujem da ću zaigrati na sledećoj utakmici.

Kako je tekao tvoj fudbalski put?

– Fudbal sam počeo da treniram u Crvenoj zvezdi, gde sam bio od sedme do 12. godine, kada sam prešao u Rad. Tu sam prošao sve mlađe selekcije i sa 18 godina debitovao za prvi tim. U Radu sam igrao pet sezona i posle toga sam prešao u Žil Visente, gde se nisu poklopile neke kockice, ali tako je Bog hteo. Priča sa Vojvodinom je postojala još letos dok je ekipa bila na Zlatiboru, kada sam bukvalno već bio spakovao torbu i želeo da dođem, ali neke stvari su se izjalovile. Ja sam glavom već bio u Voši i malo sam možda bio i nezadovoljan što to nije ispalo onako kako sam hteo, ali hvala Bogu, sada sam tu i presrećan sam zbog toga.

Boravak u Žil Visenteu sigurno ti je ipak doneo neko iskustvo?

– To je jedna jako dobra životna škola za mene. Tamo sam živeo četiri meseca, što nije mnogo, ali sam za to vreme mnogo toga naučio i proživeo. Što se tiče fudbala, nekako je sve mnogo brže. Ima dosta Brazilaca, koji znaju fudbal. Na treninzima se radi maksimalno, pa oni čak i tada nose kostobrane i štucne, baš kao na utakmici. To malo liči na Lalin pristup radu, jer i on traži da se na treninzima dajemo isto kao na utakmicama. U svakom slučaju, shvatio sam neke stvari, a o onome što mi se privatno događalo sada ne bih pričao. Svašta se dešavalo i ja im želim svu sreću u nastavku sezone. Sada sam ovde, okrenuo sam novi list i jedva čekam da zaigram za Vošu.

Deluje da si vrlo motivisan da se dokažeš u crveno-belom dresu?

– Dolazak u Vojvodinu doživljavam kao jedan veliki uspeh i korak napred za mene. Kao što sam rekao, jedva čekam da istrčim na teren, da osetim tu atmosferu i navijače i da pobedimo utakmicu. Mislim da ova ekipa ima jako veliki kvalitet, a posle jučerašnjeg meča, mogu slobodno da kažem da smo favoriti za jedno od prva tri mesta. Nadam se da ćemo ostvariti naš cilj, a to je plasman u Evropu.

Onaj koji je insistirao na tvom dolasku u klub je šef stručnog štaba Nenad Lalatović. Kako ti odgovara njegov način rada?

– Sa njim sam sarađivao u U-20 reprezentaciji na neke tri-četiri utakmice, a još dok sam bio u Radu sam rekao da imam veliku želju da opet radim sa njim i njegovim stručnim štabom. Drago mi je što se ostvarila ne samo njegova, nego i moja želja.

Do početka drugog dela sezone su ostale još tri nedelje. Kakvo proleće očekuješ?

– Moja želja je da se spremimo maksimalno i da svi zdravi dočekamo nastavak prvenstva. Takođe, voleo bih da osvojimo Kup Srbije i mislim da to možemo, jer ekipa stvarno ima veliki kvalitet. Ipak, za sada smo svi okrenuti toj prvoj utakmici, koju jedva čekamo, a nakon toga ćemo ići meč po meč. Voleo bih da u prvih nekoliko kola vežemo četiri-pet pobeda, jer mislim da se tada sve rešava.

Tvoj dolazak, navijači su uglavnom ocenili kao dobar potez uprave kluba. Šta je ono što možeš da im poručiš?

– Mogu da im poručim samo to da veruju u nas i podržavaju nas, a mi ćemo im to vratiti na terenu – istakao je Mladenović.

FOTO: FK Vojvojdina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter