Videćemo naredne korake, ali želim da osvojimo duplu krunu i mislim da smo na dobrom putu – istakao je štoper šampiona Srbije.

(Od specijalnog izveštača iz Beleka – Mirko Marković)


Nije imao priliku tokom prvog mandata u Crvenoj zvezdi Miloš Degenek da odradi pripreme i dva puta se skockalo da dođe u redove crveno-belih kada je morao da bude odmah na terenu. Defanzivcu prija rad sa trenerom Dejanom Stankovićem za koga ima reči hvale, a nije opsednut odlaskom i jurnjavom za novcem i ako ponuda iz Kine bude po meri doneće odluku u dogovoru sa klubom. Momku iz Knina se ne žuri u inostransvo i poručio je iz Beleka da su njegovi planovi u narednom periodu da osvaja trofeje. Gol defanzivca u mreži Arke je samo uvertira pred nove testove.

– Radi se dosta, meni su ovo prve pripreme, na Kipru je bilo dobro i intezitet je bio jak i radimo maksimalno, pošto znamo šta nas čeka u narednih šest meseci. Deki je sve osvojio kao igrač sa klubom i svaka mu čast. Mi znamo šta možemo da naučimo i pitamo ga oko njegovih saigrača, a želim mu da kao trener osvoji dosta trofeja – počeo je priču Miloš Degenek.

Priča se da postoji interesovanje iz Kine.

– Nisam mnogo upoznat sa tom pričom. Imam ugovor sa klubom još tri i po godine. Prenosile su se neke stvari koje nisam rekao i ja samo želim da igram fudbal i budem srećan. Najsrećniji sam u Zvezdi.

Ugovori su mnogo jaki u inostranstvu.

– Nije sve u parama i ja ne osećam pritisak odlaska. Važno mi je da se samo dobro spremim. Nisam bio na pripremama sa Milojevićem da vidim razliku i neću da pričam oko bivšeg trenera. Njemu kapa dole za uspehe, a Deki vuče na italijanski stil koji želi da odbrana bude upakovana i da sve izgleda pod konac.

Ulaganja su različita u mnogim zemljama.

– Za Kinu, Saudijsku Arbiju, Katar ili Japan ima vremena u tridesetoj, ali možeš da zabodeš ugovor sa Romom i Lacijom i da tamo budem pet godina. Svaki put kada stigne ponuda u klub može da se razmisli, a kada dođe taj trenutak videćemo. Ovde sam igrao dva puta Ligu šampiona i budim se srećan i zadovoljan – jasan je bio Degenek.

Utisci oko novog igrača Seku Sanoga su dobri, a počelo je uklapanje sa novim kolegama.

– Stvarno je ‘top’, priča dva tri jezika. Ima iskustvo i biće svakako dobro pojačanje. Nismo mi izgubili strast možda to deluje sa strane, ali strast postoji u Zvezdi i svlačionici. Ne može bez strasti, zato neko odlazi i neko dolazi. Mislim da smo blizu duple krune.

Pogibija Kobija Brajanta uzdrmala je sportski svet.

– Kada smo čuli vest svima je mnogo krivo. Takav je život, nikada se ne zna šta donosi dan ili noć. Žao mi je ljudi u Turskoj, Kini i svih koji ginu u ratu. I svaki dan treba da šaljemo našima poruke ljubavi.

Na kraju tokom zimskog odmora reprezentativac Australije se sreo sa Novakom Đokovićem.

– Pratim Novaka i bio sam srećan kada smo se sreli i nisam iznenađen podrškom koju ima u Australiji, a što se tiče sporta, on je čovek sa druge planete i bilo mi je drago da me je prepoznao i da smo pričali – poručio je na kraju Degenek.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić