0
Domaći fudbal

USPELA PROVERA: Partizan sjajnom igrom i pobedom završio pripreme u Turskoj! (VIDEO)

Objavljeno: 26.01.20 u 16:49

Fudbaleri Partizana rezultatom 2:1 (2:0) savladali su ekipu Ružomberoka u trećoj proveri u Beleku.

(Specijalni izveštač HotSporta u Beleku – Stefan Smuđa)

Posle pobede nad rumunskim Vitorulom (1:0) i remija sa poljskom Krakovijom (1:1), crno-beli su protiv slovačkog Ružomberoka odigrali najbolji meč u Turskoj. Tačnije, poluvreme, jer je u prvih 45 minuta ‘parni valjak’ doslovce samleo rivala.

Od početka susreta igralo se sa puno duela, bilo je i nekoliko pokušaja, ali ne i većih uzbuđenja. Sve do 19. minuta kada je Partizan poveo posle sjajne akcije na malom prostoru trojice stranaca.

Umar Sadik je poveo napad kroz sredinu, odigrao dupli pas sa Takumom Asanom. Zatim je odložio loptu do Sejdube Sume koji je sa ivice kaznenog prostora ‘skinuo paučinu’, na sličan način kao što je to učinio u poslednjem ‘večitom’ derbiju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prvi gol za Partizan u 19.minutu postigao je @seydoubasoumah!

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

Šest minuta kasnije videli smo još lepšu akciju crno-belih i ona je ponovo rezultovala pogotkom. Lopta je išla kao po koncu, a igrači slovačkog tima ‘ništa se nisu pitali’.

Najpre smo videli majstorski odloženu loptu Sume za Bibrasa Natha, kojom mu je otvorio kompletnu sredinu terena. Izraelac je to iskoristio i spoljnom izbacio Zorana Tošića na desnoj strani. Već posle ta dva pasa je ‘mirisalo’ na pogodak.

‘Bambiju’ se iza leđa ubacio Nemanja Miletić i u pravi čas je dobio loptu. Centrirao je oštro po zemlji, a štoper Čurma je pri pokušaju da interveniše samo mogao da loptu sprovede u mrežu i postigne autogol.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Autogol Matej Čurma i 2:0 FK Partizan – FK Ružemberok #fkpartizan #fkpartizanbeograd #fkpartizanbelgrade #pripreme

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

U taboru srpskog tima u poluvremenu je napravljeno nekoliko izmena, a već posle pet minuta igre u nastavku Slovaci su izjednačili. Kostadinov je centrirao sa desne strane, a Gerec je ostao potpuno usamljen na petercu i bez većih problema je savladao Aleksandra Popovića.

Na nova uzbuđenja čekali smo do 75. minuta. Najpre je Kružliak imao priliku glavom za ekipu u narandžastim dresovima, ali je šutirao pored gola.

Tri minuta kasnije crno-beli su mogli sve da reše. Fantastičnu loptu iza leđa odbrane poslao je Bojan Matić i proigrao Đorđa Ivanovića. Ubacio se po desnoj strani Milan Smiljanić, dobio loptu i – pogodio stativu. Samo 30-ak sekundi kasnije priliku je imao i Lazar Pavlović, ali je iz poluvoleja sa ivice kaznenog prostora ipak bio neprecizan.

Trener Partizana Savo Milošević ponovo je u finišu burno reagovao na pojedine startove igrača Ružomberoka, pa čak i ušao u verbalni konflikt sa klupom slovačkog tima, ali ovog puta nije bilo prekida kao protiv Vitorula.

PARTIZAN – RUŽOMBEROK 2:1 (2:0)
(Suma 18, Čurma 25 ag – Gerec 50)

Teren hotela Suenjo u Beleku

PARTIZAN: Stojković (od 46. Popović) – Miletić (od 72. Knežević), Ostojić (od 61. Vujačić), S. Pavlović, Urošević (od 46. Brežančić) – Zdjelar (od 61. Smiljanić), Natho (od 46. Šćekić) – Tošić (od 46. Ivanović), Suma (od 61. L. Pavlović), Asano (od 46. F. Stevanović) – Sadik (od 61. Matić).

RUŽOMBEROK: Krajčirik – Kojnok, Čurma, J. Maslo, Tvardzik, Mojžiš – Kostadinov, Mudri, Takač – Almasi, Novotni.
Igrali su još: Fruhvald, Jedinak, Holub, Mrva, Kmet, Gerec, Zigmund, Kružliak, Almaski, Kudlička.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter