1
Domaći fudbal

LALATOVIĆ O MATIĆU: Rekao sam mu da je Vojvodina velika kao Zvezda i Partizan! Nije bilo smisla!

Objavljeno: 26.01.20 u 11:01

Napadač Bojan Matić pre dva dana je napustio ekipu Vojvodine i odmah po sletanju na anatalijski aerodrom pridužio se svojim novim saigračima iz fudbalskog kluba Partizan.

S obzirom na to da je ovaj transfer izazvao dosta komentara u srpskoj sportskoj javnosti, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je osetio potrebu da istakne da zadržavanje Bojana Matića u klubu više nije imalo smisla.

– Već na samom okupljanju pred početak priprema za ovaj deo sezone, Bojan Matić je rekao da se pshički više ne oseća kao član Vojvodine i da želi da promeni sredinu. Iz uprave mu je tada rečeno da, ako u klub stigne ponuda koja finansijski zadovolji i njega i Vojvodinu, o njegovom transferu može da se pregovara. Nakon toga, Partizan je poslao ponudu za Matića, koja je u prvi mah bila odbijena, ali nakon što je Partizan korigovao svoju ponudu i pritom u čitav posao uključio i raskid ugovora sa Nemanjom Nikolićem, pri čemu je u Vojvodinu u međuvremenu stigao i Momčilo Mrkaić, klub je odlučio da se saglasi sa prelaskom Matića u Partizan. Moram da napomenem da je on imao izričitu želju da pređe tamo i rekao da mu je od strane tog kluba ponuđen mnogo jači ugovor od onog koji je Vojvodina u mogućnosti da ponudi, te da time ima priliku da reši svoju egzistenciju. Ja sam mu rekao da je Vojvodina jednako veliki klub kao Partizan i Crvena zvezda i da će, ako i u drugom delu sezone bude na istom nivou kao jesenas, na leto sigurno ostvariti neki dobar inostrani transfer. Međutim, on je ostao pri svom zahtevu i ja sam morao da se složim sa tim – izjavio je Lalatović.

Predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić istakao je da je klub pristao na Matićev transfer u Partizan, između ostalog, uzimajući u obzir i njegove godine, kao i nameru kluba da se u budućnosti oslanja na igrače iz svoje omladinske škole.

– Želja kluba je da u narednom periodu otvori prostor za razvitak i napredak mladog 17-godišnjeg Vukašina Bogdanovića, napadača koji je član naših mlađih reprezentativnih selekcija i koji pokazuje izuzetan talenat u svojoj uzrasnoj kategoriji, kao i još neke fudbalere koji nadolaze i kojima treba dati šansu. To je jasna politika i orijentacija kluba za budućnost, a naravno, način i brzina njenog sprovođenja u delo zavisiće od procena i odluka šefa stručnog štaba – istakao je Gajić.

0
0

1 Komentara

  1. Daj ljudi sto se pravdate sa tim likom,kakav je to covek mi ga ovde u Banatu dobro poznajemo,niste ga trebali ni dovoditi,on je prosle zime presao ljude iz Vozdovca kada je vec bio kod njih pa je dosao kod nas . Zaista nije vredan pomena,idemo dalje,nije bitno kod odabira igraca sam kakav je igrac,vec treba gledati i ljudske kvalitete,jednostavno receno za ovog ,nazovi coveka PUTUJ IGUMANE !!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter