1
Domaći fudbal

MILJAN VUKADINOVIĆ: Imao sam ponude klubova iz inostranstva, ali Vojvodina je jedan od najvećih klubova u Srbiji!

Objavljeno: 25.01.20 u 16:27

Već prve dve prijateljske utakmice od kako je stigao u novi klub, pri čemu je na svakoj nastupio samo po 45 minuta, bile su dovoljne Miljanu Vukadinoviću da nagovesti da će biti pravo pojačanje za „staru damu“.

Sa dva gola protiv Kabela i Spartaka, bio je jedan od najzaslužnijih za pobede koje su ostvarili crveno-beli, pri čemu je na prvom meču demonstrirao pravi golgeterski instikt i našao se na pravom mestu da zatrese mrežu, a na drugom pokazao izuzetno umeće postigavši prelep gol iz slobodnog udarca.

Bez sumnje, navijači Voše zadovoljni su zbog njegovog dolaska u Novi Sad, baš kao što je i on zadovoljan svojim dosadašnjim boravkom među crveno-belima.

– Došao sam u jedan od najvećih klubova u Srbiji i jako sam ponosan na sebe zbog toga. Zahvalan sam šefu stručnog štaba na tome što je zahtevao moj dolazak i nadam se da ću maksimalno opravdati njegova očekivanja. Što se tiče Turske, nije mi prvi put da sam ovde, ali kao i uvek, ambijent je prelep, tereni kao tepisi, sobe odlične, tako da možemo biti prezadovoljni – kaže Vukadinović.

Tokom karijere si promenio relativno dosta klubova, pri čemu si značajan period proveo u Češkoj. Kako je tekao tvoj fudbalski put?

– Kao klinac od 15 godina, debitovao sam za Hajduk sa Liona. Međutim, zahvaljujući mom starijem bratu, koji je uspešno igrao u Češkoj, otvorio mi se put da i ja počnem da igram tamo, gde sam i otišao već sa 17 godina. U Češkoj sam promenio pet-šest klubova i generalno sam bio prezadovoljan, s tim da sam imao i jednu malo dužu pauzu zbog povrede kolena i operacije. U Srbiju sam se vratio pre dve godine i to u Zemun, gde mi je takođe bilo jako lepo i gde mi je pruženo sve što sam zahtevao i tražio. Nakon toga sam otišao u Napredak, koji je prema meni bio jednako korektan kao i Zemun, s tim da sam tamo opet pauzirao nekoliko meseci, jer mi se povredilo i drugo koleno. Na sreću, uspeo sam da se vratim i odigram dobro nekih šest-sedam utakmica prošle polusezone, čime sam se i nametnuo treneru Lalatoviću. Sada sam i glavom i telom u Vojvodini, u kojoj želim da pružim svoj maksimum. Momci su sjajni i odlično su me prihvatili, zbog čega sam zaista srećan.

Šta je bio glavni motiv za tvoju odluku da pređeš u Vojvodinu?

– Iskreno, pored Vojvodine, imao sam ponude još nekih klubova, ali presudilo je to što je Vojvodina jedan od najvećih klubova u našoj državi i ima velike ambicije. Jurimo Evropu i želeo bih da budem deo toga, pogotovo što sam na evropskoj sceni već igrao dok sam bio u Češkoj i voleo bih da to isto doživim i sa Vojvodinom. Takođe, kao što je naš trener Lalatović rekao da bi voleo da osvoji trofej sa Vojvodinom, isto to i ja mogu da kažem za sebe.

Kad je reč o Nenadu Lalatoviću, kako si se privikao na njegov način rada?

– Treninzi su stvarno kvalitetni i dobri i rad je na visokom nivou. On kao trener je sigurno jedan od najboljih u Srbiji. Na mojoj poziciji, u Vojvodini trenutno ima pet-šest igrača i zato želim da se namećem i pokažem svoj kvalitet. Do nastavka sezone ima još nekoliko nedelja, a ja uvek volim kad je zdrava konkurencija, jer to i mene tera da radim najjače što mogu.

U drugom delu sezone, Vošu očekuju izazovi u Super ligi, ali i u Kupu Srbije?

– Još prvog dana kada sam došao u klub, rekao sam da je Vojvodina, po igrama iz jesenjeg dela prvenstva, zaslužila da polusezonu završi čak i na drugom mestu. Momci su igrali perfektno i osim na onoj utakmici protiv Partizana, sve ostale rivale su ili pobedili ili im vrlo dobro parirali. Ipak, treba biti zadovoljan i sa trećim mestom, a na proleće ćemo dati sve od sebe da završimo među prve četiri pozicije i tako izborimo plasman u Evropu. Svi smo skoncentrisani na to i radimo punom parom kako bi se taj cilj ostvario.

Što se tiče tvoje karijere, kakvi su ti generalno planovi u budućnosti?

– Svi igrači kod nas maštaju o tome da odu preko, ali ja sam već bio tamo i ta želja mi se ostvarila. Trenutno zaista ne razmišljam ni o čemu sem o Vojvodini. Želim maksimalno da se borim za ovaj klub i budem deo ove porodice, a verujem da će moje igre i kvalitet koji budem pokazao na utakmicama sami po sebi dati neki doprinos i za moju buduću karijeru.

S obzirom na to da si postigao dva gola već na svoje prve dve prijateljske utakmice koje si odigrao po dolasku u klub, vrlo brzo si pobrao simpatije navijača, koji od tebe očekuju da isto tako nastaviš i kada krene prvenstvo. Kakva je tvoja poruka za njih?

– U Zemunu, doživeo sam to da navijači na stadionu vrlo zdušno bodre svoj tim i zbog toga sam se mnogo lepo osećao. Vojvodina je klub koji ima ogroman broj navijača u čitavoj pokrajini, a svaki igrač pruža mnogo bolje partije kada zna da iza kluba stoje navijači koji su mu verni i odani. Nadam se da će gurati ekipu i dalje i biti nam vetar u leđa. Ja ću uvek davati svoj maksimum na terenu, a posle utakmice, oni neka ocene da li je to bilo zadovoljavajuće ili ne – poručio je Vukadinović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter