0
Analize

HS ANALIZA – PRED NJIMA ĆE DRHTATI EVROPA: Ovo su fudbaleri koji će vladati u narednoj dekadi (VIDEO)

Objavljeno: 24.01.20 u 17:51

Na početku nove dekade vreme je da se okrenemo talentovanim igračima koji će obeležiti predstojeću dekadu u evropskom fudbalu.

HotSport donosi listu najtalentovanijih mladih fudbalera kojima stručnjaci predviđaju da će biti budućnost fudbala. U obzir su uzeti mladi fudbaleri rođeni nakon 1999. godine, a naravno da mnogo očekujemo od Žoao Feliksa, Matijasa de Lihta, Džejdona Sanča, Đanluiđija Donarume… Ali okrenimo se budućim ‘čudima od deteta’ koji će obeležiti fudbalsku deceniju…

5. Dominik Soboslai (2000. godište) – Red Bul Salzburg.

Red Bul ima odličnu sezonu, a Dominik je u njoj bio u senci Minamina i Halanda, ipak igrač je o kome se dosta govorilo. Bio je jedan od igrača koje je Fabio paratići želeo da vidi u Juventusu.

4. Luka Pelegrini (1999. godište) – Kaljari

Luka Pelegrini je imao odličnu prethodnu sezonu, a još bolje je počeo tekuću. Fudbaler Juventusa koji je na pozajmici u Kaljariju je visoko cenjen u krugovima italijanskog fudbala, a Juventus ga procenjuje na 22 miliona.

Na poziciji štopera, Pelegrini je nezamenljiv u Kaljariju. Radi se o fudbaleru koji odlično kontroliše loptu. Radi se o pouzdanom beku iako tek ima 20 godina.

3. Šapi Sulejmanov (1999 godište) – Krasnodar

Skriveni dragulj evropskog fudbala, desni bek Krasnodara pažnju na sebe skrenuo je u evropskim utakmicama. Našao se u tefteru velikana, a Rusija tipuje da će biti jedan od najboljih igrača Rusije u budućnosti iako još uvek nema odigran meč u reprezentaciji. Radi se o fudbaleru koji ima ubitačan prvi korak i još smrtonosniju levicu. Po kvalitetu udarca porede ga sa Mesijem.

Postiže gol na svakoj drugoj utakmici za Krasnodar. Važi za fudbalera koji ni iz čega može da stvori priliku za udarac.

2. Gabrijel Martineli (2001 godište) – Arsenal

Kao trinaestogodišnjak igrao je futsal u Brazilu za Ituano, brazilskog četvoroligaša. U leto 2019. godine, proživeo je filsmku priču. Potpisao je za Arsenal, a potom je u predsezoni od Unaja Emerija dobio dosta prilika da pokaže svoj talenat.

Postigao je gol na svom debiju u Evropi, kao i u Liga kupu. Dobio je potom zbog dobrih igara poziv u reprezentaciju Brazila do 23 godine koja će nastupati u Tokiju. Martineli je postigao deset golova u 20 odigranih utakmica u Arsenalu na devet je na terenu proveo sat ili više vremena. U Ligi Evrope dodao je i tri asistencije.

Igra na poziciji levog krila, Arsenalov biser mogao bi da postane naslednik Pjera-Emerika Obamejanga.

1. Nikolo Zaniolo (1999) – Roma.

Za ultra talentovanog Zaniola sezona je završena zbog povrede zadnje lože, to će nesumnjivo usportiti njegov napredak. On je tehnički i fizički najkompletniji mladi igrač. Može da povuče kontru, ima ubrzanje i promenu ritma kojom ostavlja protivnike daleko iza sebe.

Pokazao je svoj raskošni talenat krajem prošle i u tekućoj sezoni. Imao je u januaru odličnu utakmicu protiv Torina, dok je u februaru postao najmlađi Italijan koji je postigao gol u duelu Lige šampiona. Dobitnik je nagrade za najboljeg mladog igrača godine u prethodnoj sezoni.

Mladi krilni igrač je debitovao za nacionalnu selekciju Italije i postigao prvi gol. Moraće da se oporavi od ozbiljne povrede, ali ukoliko zadrži borbenost, i želju i uspe da se sačuva daljih povreda napredovaće i važiće za nesumnjivog igrača koji će vladati evropskim fudbalom u narednoj deceniji.

BONUS IGRAČ: Erling Haland (2000) godište – Borusija Dortmund

Da ste u maju pitali nekoga ko je Erling Haland, malo ko bi znao šta da odgovori. Danas je jedan od najinteresantnijih mladih fudbalera. Radi se o fudbaleru čiji je razvoj išao vrtoglavom brzinom. Debitovao je het-trikom u novom klubu, kao i u RB Salcburgu.

Našao se ove zime na meti mnogih klubova, tipovalo se da će pojačati Juventus, a ipak, ‘milioneri’ su ga ukrali svima ispred nosa… Ukoliko nastavi razvoj u nastavku sezone biće nerešiva enigma za evropske odbrane.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter