5
Domaći fudbal

ZVANIČNO: Sanogo je novi fudbaler Crvene zvezde!

Objavljeno: 21.01.20 u 16:42

Seku Sanogo, vezni fudbaler iz Obale Slonovače u narednih godinu dana igraće u Crvenoj zvezdi kao pozajmljeni igrač iz Al Itihada.

Crvena zvezda dobila je prvo zimsko pojačanje, vezni igrač Seku Sanogo stigao je na jednogodišnju pozajmicu iz Al Itihada. Iskusni fudbaler koji je odličnim igrama u Jang Bojsu postao i reprezentativac Obale Slonovače pojačao je konkurenciju u veznom redu i biće od sutra na raspolaganju treneru Dejanu Stankoviću, a epitet veoma kvalitetnog univerzalca imaće priliku da pokaže već na drugom delu priprema u Turskoj. Na dresu će nositi broj ’35’.

– Srećan sam što sam došao u Crvenu zvezdu jer sam čuo da je najveći klub u Srbiji. Imam najviše ambicije, želim ovde da trijumfujem, da sa Zvezdom osvojim sve trofeje i ponovo na leto uđemo u grupnu fazu Lige šampiona – posle potpisa ugovora, rekao je Sanogo.

Seku Sanogo rođen je 5. maja 1989. godine u Abidžanu. Posle Afrika sportsa, za koji je igrao do 2011. godine, snažni zadnji vezni (183 cm) iz Obale Slonovače preselio se u Tun i u tri sezone odigrao 65 mečeva (šest golova). Bio je iz Tuna pozajmljen Lozani na godinu i po dana (46 mečeva, dva gola), ali je po povratku u klub odigrao odličnu sezonu što mu je omogućilo transfer u Jang Bojs. Za pet sezona kluba iz Berna odigrao je 138 mečeva, postigao 13 golova i zabeležio 16 asistencija. Umesto u Rim, put ga je odveo u Al Itihhad u januaru 2019. gde je u timu za koji igra i Aleksandar Prijović na 19 mečeva postigao gol i zabeležio dve asistencije.

Za selekciju Obale Slonovače debitovao je u martu 2017. godine protiv Senegala i odigrao je dve utakmice.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

5 Komentara

  1. Odavno nisam video ovako kiseli osmeh kao kod Svete (Mijajlovića) na ovoj slici, na kojoj je prikazan, posle potpisivanja ugovora, sa novim “kapitalcem” Sonogom, iz klase “pišljivi bob”, rezervistom iz saudi-arabijske lige! Ovaj Svetin kiseli osmeh najbolje kazuje šta on misli o ovom budućem kapitalcu” sa produhovljenim licem!

    0
    0
    Odgovori
  2. Prethodni Nagual je lazni Nagual.Pravi Nagual pise sazeto,ne vise od jedne recenice,a ovaj Kapitalac ne moze svoju botovsku misao da izrazi drugacije nego upornim ponavljanjem besmislica.

    0
    0
    Odgovori
    • Stereotipna banalizovana priča, svuda isijavaš demagogiju. Ti si beli mag, novi Tarabić! Tebi je dovoljno da pročitaš nešto između redova i da odmah shvatiš istinu kao ko piše komentar, ali nažalost ti ne možeš da shvatiš da je ovaj novi “kapitalac” još jedan u nizu promašaja iz klase “pišljivi bob”! Zato kaskaš u mestu!

      0
      0
      Odgovori
  3. Uh, sad mi je lakše! Pao mi je kamen sa srca. Konačno je došao novi “kapitalac” Sanogo, koji je igrao u jakim klubovima kao Jang Bojs, Tun, Afrika Sports i na kraju je bio rezerva u Saudi Arabiji. Ali, mnogi se varaju, nije lako igrati u ligi Saudi Arabije, 72-goj zemlji na rang listi FIFA. Čak je uspeh biti i rezerva u toj kvalitetnoj ligi od 5 timova gde se igra po petostrukom bod sistemu! Čovek se jednostavno nije snašao u Saudi Arabiji, ali to ne znači da se neće snači u Zvezdi, kad uđe u štos sa kondicijom i formom. Doduše trebaće mu celo proleće dok uđe u štos sa kondicijom i formom i zato ja predlažem da sa “kapitalcem” Sanogom,. Zvezda već sada potoiše višegodišnji ugovor, jer radi se o izuzetnom igraču, kakav nije dolazio na ovim prostorima. Njegove igre će biti prava pokazna vežba na svim akademijama za fudbal, preko kojih će se edukovati nove generacije!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter