0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

LAZAR PAVLOVIĆ ZA HS: Pričao nam je o receptu Kalabinog uspeha – ‘On u Monako, Fića možda u Nicu – ja moram u Pariz!’

Objavljeno: 21.01.20 u 21:02

Mlađani Lazar Pavlović kroz jesenju polusezonu je nastavio svoj meteorski uspon u karijeri. Usput je dosanjao još jedan san – u dresu voljenog kluba zaigrao je protiv željenog budućeg.

(Specijalni izveštač HotSporta u Beleku – Stefan Smuđa)

Otkrovenje 2019. godine, između ostalog, definitivno je bio Lazar Pavlović. Pre šest meseci je u Sloveniji odradio prve pripreme sa najboljim timom Partizana, a mi napravili intervju sa, tada, maloletnim ‘biserom’ crno-belih. Ovog januara, u Turskoj, ponovo smo se susreli sa ‘Karlitosom Tevezom’, kako ga svakodnevno zove Vladimir Stojković.

U međuvremenu, mlađi Pavlović je proslavio punoletstvo, ostvario ‘dupli het-trik’ u dresu omladinske reprezentacije Srbije (tri gola i tri asistencije protiv Litvanije), značajno napredovao u svim fudbalskim elementima i, što je njemu posebno važno, odigrao meč protiv svog omiljenog inostranog tima, Mančester junajteda.

HS INTERVJU – LAZAR PAVLOVIĆ: Sanjam da dajem gol Zvezdi, za pet godina ću biti u Mančesteru! (VIDEO)

 Čitaoci HotSporta mogli su tokom letnjih priprema u Sloveniji da se upoznaju sa tobom i tvojom velikom pasijom prema Mančester junajtedu, a upravo su ‘crveni đavoli’ prethodne jeseni bili u Humskoj.

– Baš sam bio srećan kada smo izvuklil Mančester. Prva utakmica u životu koju sam gledao bila je Junajtedova. Zahvalan sam svima što sam dobio priliku da zaigram u tom meču. Malo mi je krivo zbog rezultata, jer mislim da smo u Beogradu morali da izvučemo makar bod. Možda i sva tri… – počinje priču za HotSport Lazar Pavlović.

Kakvi su tvoji utisci sa Old traforda?

– Totalno drugi univerzum u odnosu na našu ligu. Po stadionu, terenu, brzini igre… Mančester možda sada nije jak kao nekada, daleko su iza Liverpula, ali imaju sjajne igrače. Recimo Markus Rašford, prava milina je bila uživo gledati tu brzinu i tehniku.

Snovi se tu ne zaustavljaju…

– Idem korak po korak. Prvi cilj mi je bio da debitujem u Partizanu, potom da odigram ‘večiti’ derbi, to sam ostvario. Još uvek nisam ostvario da dam gol Zvezdi, na to još čekam. Nisam sanjao da ću igrati protiv Mančestera, nego u njemu, ali idemo korak po korak, i to je deo ostvarenja snova. Videćemo…

MAJSTORIJA NA PRVOM TRENINGU: Novi napadač zadužio opremu Partizana i postigao izuzetan gol (VIDEO)

Iako više nije novajlija u timu, zimske pripreme mu ne padaju lako.

– Prošle godine su saigrači bili u ovom hotelu, pričali su mi da je sve bilo super i zaista je tako. Treninzi su dosta teži nego u Sloveniji, po meni. Bitno je da se dobro radi, da se dobro spremamo i želimo da od proleća nastavimo da pobeđujemo.

– Meni lično je sve mnogo napornije nego što je bilo letos, kao i u omladinskoj selekciji. Ja sam preskočio prvi tim Teleoptika, odmah sam iz omladinaca došao u prvi tim Partizana. Dosta je teže i napornije, ali navikavam se na profesionalni život i rad kako bismo na terenu izgledali najbolje moguće.

Put do uspeha nikada nije lak i iziskuje dosta individualnog rada, a napredak u Lazarovoj igri je evidentan.

– Mislim da jesam dosta napredovao fizički, jer radim dosta sa Markom Stojanovićem. Radim individualno sa njim, njegove metode su sjajne. Ima dosta dobrih vežbi koje meni lično pomažu. Napredak od kako je on došao u klub je očigledan, posebno kada su u pitanju trka i agresija – priča Lazar i dodaje:

– Želim da poboljšam fizičku snagu, a potom i brzinu i trku. Marko tačno zna šta mi fali i upravo to forsiramo da poboljšamo.

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

Konkurent za poziciju u timu ti je, niko drugi, nego Sejduba Suma.

– On je sjajan igrač. Sada već ima i dosta godina i dosta toga uspevam da naučim od njega. Kada budem dobio priliku, trudiću se da je maksimalno iskoristim.

Da li si se obradovao ili razočarao kada je produžio ugovor sa Partizanom?

– Apsolutno sam se obradovao. Zašto ne bih? Suma je fenomenalan, a ja sam mlad igrač, imam 18 godina i vreme je ispred mene. Tek ću ja napredovati, a uvek je dobro imati konkurenciju. Moji minuti će sigurno doći.

HS INTERVJU – SAŠA ZDJELAR: Prvi put progovorio zbog čega je plakao posle derbija! O Marinu, ’milionima’, nesrećnom Hagu…

Tokom dosadašnjih priprema najviše se priča o ‘milionima’ koji stižu za dvoje najbliže drugare. Strahinja Pavlović već je prodat (Monaku za 10.000.000 evra), a za Filipa Stevanovića stigla je još unosnija ponuda od Nice. Kakve su priče na o toj temi među vama?

– Pričamo stalno i šalimo se o tome. Mnogo mi je drago zbog Kalabe, ozbiljne su to cifre. Ali morali bi da ostanu na zemlji. On je tako odlučio i mislim napravio pravi potez. Proveo je sezonu i po u Partizanu, odigrao dosta utakmica i mislim da je zreo za sledeći korak.

– Fića mislim da ne može da ode pre nego što napuni 18. godina. Pred njim je tek period napretka i ako ode u jednom trenutku, siguran sam da će uspeti.

Nije hteo da nam otkrije da li i on ima nekih ponuda, ali smo metodom da će Strahinja u Monako, Fića možda u Nicu, došli do ‘kompromisnog rešenja’:

– Ja ću onda u Pariz! – rekao je uz osmeh Lazar.

FOTO: FK Partizan/MiroslavTodorović

Ako neko može do detalja da nam objasni uspeh Strahinje Pavlovića, to je onda njegov prezimenjak i najbolji prijatelj u Partizanu.

– Znamo se još kada smo deca bili. U reprezentaciji kada su bili regioni, ja sam igrao za selekciju Beograda, a on da Zapad. Stalno smo se družili, a dugo smo i u Partizanu, prošli smo i kadete i omladince. Milioni ga nisu promenili, zaista. Uvek je bio na mestu, uvek ima svoj stav. To mi se kod njega najviše sviđa, niko ne može da utiče na njega što se tiče nekih promena. Stoji čvrsto na zemlji. Lično mislim da mu je dosta pomoglo to što je i u kadetima, pionirima i ponekad omladincima, igrao baš sve pozicije. Kada negde fali igrač, on je igrao i ‘četvorku’, ‘osmicu’, pa i ‘desetku’. Bukvalno je igrao sve, te je tako usavršio tehniku. Kao mali smo često igrali mali fudbal, pa se čak i tamo moglo videti da se radi o raznovrsnom i sjajnom igraču. Nije običan štoper, da ne vređam nikoga, koji će samo da izbija lopte. Sto posto sam ubeđen da će u Monaku pokazati sav svoj kvalitet, samo u početku će mu možda biti potrebno vrlo malo vremena da se adaptira.

Imao si u tekućoj jesenjoj polusezoni i sjajan nastup u omladinskoj reprezentaciji Srbije kada si postigao ‘dupli het-trik’ protiv selekcije Litvanije.

– Imali smo najpre turnir ‘Milan Ćele Vilotić’. Tu sam imao dva gola i dve asistencije i dobio pehar za najboljeg igrača, a onda sam u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dao ta tri gola i imao tri asistencije na jednom meču. Neverovatan učinak… Međutim, meni je ipak bitniji bio plasman na EP i sada nas čeka taj drugi krug kvalifikacija, nadamo se najboljem.

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

Lazar je imao malu dilemu kada smo ga pitali ko je, po njemu, najbolji igrač Partizana.

– Pored Kalabe (smeh)… Mislim da je to Bibras Natho. Sa svojim iskustvom i vizijom na terenu, mislim da stvarno jeste najbolji. Pravi je lider ekipe. Ne priča mnogo, ali priča kada treba – na terenu. Ja učim od svakog igrača, i od beka i špica, a mislim da od Natha svakako najviše može se ‘pokupi’.

Na kraju, vratili smo se na njegove fudbalske početke. Malo je fudbalera koji su na prvi trening otišli sa pet godina. Njegov put je bio jasan.

– Poreklom sam iz Obrenovca, iz sela pored koje se zove Zvečka. Već sedam godina živim u Beogradu, preselila se cela porodica kada su bile one poplave. Na svu sreću, ja nisam bio poplavljen. Preselili smo se zbog fudbala prvenstveno. Njega sam počeo da treniram sa pet godina u školi fudbala ‘Obrenovac 1905’ kod popularnog čika Arse. Tamo sam bio oko pet godina. Ujedno sam trenirao u Obrenovcu, igrao utakmice za Partizan. Trener je bio Milan Ristić, a pošto nije bilo generacije ‘2000’, nego samo ‘2001’, došao je Slađan Šćepović i tada sam bio konačno registrovan za Partizan. Stalno sam putovao, tata me je vozio na treninge i tako je bilo četiri ili pet puta nedeljno. Iz te generacije sada u prvom timu ima pet ili šest igrača, po Superligi baš veliki broj. Ta naša generacija stvarno je bila jaka.

Pre šest meseci smo napisali da se ime Lazara Pavlovića mora dobro upamtiti i taj period je pokazao da on nastavlja fudbalski da ‘raste’.

Do sledećih priprema Partizana i novog intervjua…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter