0
Domaći fudbal

‘ZMAJEVI’ ODLETELI U TOPLIJE KRAJEVE: Voždovac ‘brusi’ formu u Antaliji (VIDEO)

Objavljeno: 19.01.20 u 13:37

Ekspedicija fudbalskog kluba Voždovac, predvođena sportskim direktorom kluba Jovanom Damjanovićem i šefom Stručnog štaba, Radetom Kokovićem krenula je danas u Turski Belek.

U antalskoj regiji, u kojem će biti sprovedene dvonedeljne pripreme za nastavak takmičenja u Superligi Srbije.

Nema sumnje da će Zmajevima prijati beg od beogradskog „minusa“ u sunčanu Antaliju gde će imati najbolje moguće uslove da se što bolje spreme za nastavak sezone u Superligi Srbije.

Rade Koković će u Turskoj na raspolaganju imati 24 igrača, od čega tri golmana. U avionu za Antaliju danas su se našli Marko Ilić, Marko Trkulja, Despot Mihailović, Nemanja Nikolić, Miloš Stojčev, Nikola Mikić, Stefan Hajdin, Lazar Zličić, Stefan Purtić, Jovan Nišić, Cvetković Nenad, Janković Aleksa, Bošnjak Strahinja, Cvetićanin Luka, Justas Lasickas, Živojinović Viktor, Živković Marko, Stoisavljević Dragan, Jakovljević Luka, Bakić Vasilije, Gjorgijevski Marko, Radulović Pavle, Vuković Novak i Ajdinović Edin.

Treba napomenuti da su najmlađi putnici Stoisavljević Dragan i Luka Cvetićanin, obojica 2003. godište koji su u prošloj polusezoni sa šesnaest godina debitovali u Superligi Srbije, a tu su i Novak Vuković, Ajdinović Edin i Pavle Radulović (2001.) kao i Jakovljević Luka (2000.).

Rade Koković je pred poletanje napomenuo da će rad sa mladim igračima biti jedan od fokusa ovih priprema.

– Pre svega želimo da sprovedemo plan priprema do kraja, da prođemo bez povreda i nekih otežavajućih okolnosti. Osnovna ideja jeste da unapređujemo svoju igru i razvijamo mlade igrače, kako bi na kraju dana svi bili bolji. Postoje određeni segmenti igre na kojima treba raditi, i nadam se da ćemo tokom ovih priprema znatno unaprediti sve što smo do sada uradili. Zadovoljan sam i kontrolnim mečevima koji ćemo odigrati, moja je želja bila da to budu jaki timovi kako bi videli gde se nalazimo u ovom momentu ali i da bi mladi igrači mogli da se takmiće protiv jako kvalitetnih evropskih ekipa.

Stefan Hajdin je istakao dobru atmosferu u timu kao jedan od ključnih faktora za dobar rad na pripremama.

– Na pripremama ćemo imati prilike da se spremimo fizički i psihički na najvišem mogućem nivou. Jako je bitno što u dobroj atmosferi idemo na pripreme, što je retko. Ali mislim da je to naša velika prednost, igrači imaju sjajnu saradnju sa stručnim štabom i mislim da ćemo u drugom delu sezone nadograditi sve ono što smo postigli u prvom.

Po dolasku u Antaliju koji se očekuje u popodnevnim satima igrači će imati vremena da se odmore od puta i aklimatizuju na uslove koji ih očekuju, i da tako spremni dočekaju prvi trening koji će biti obavljen sutra ujutru.

Fudbaleri Voždovca će u Antaliji boraviti do kraja januara, a u tom periodu je planirano da Zmajevi odigraju i četiri prijateljske utakmice i to protiv Legije iz Varšave (22.01.2020), Šahtjora iz Karagande (23.01.2020), Leha iz Poznana (28.01.2020) kao i Zorje iz Luhanska (29.01.2020).

Pogledajte i video izveštaj sa beogradskog aerodroma:

FOTO: FK Voždovac 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter