2
Domaći fudbal

NENAD LALATOVIĆ: Srećan sam što su novajlije učestvovale kod gola!

Objavljeno: 18.01.20 u 18:58

Posle pobede njegovog tima nad Kabelom, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je zadovoljan izdanjem svoje ekipe i da veruje da će, tokom priprema u Turskoj, forma tima doći na optimalan nivo za početak prvenstva.

Vojvodina je danas pobedila Kabel rezultatom 1:0 (0:0), u prijateljskom meču odigranom u Veterniku.

– Bila je ovo jedna lepa provera za nas. Pred početak utakmice, igračima sam rekao da rezultat stvarno nije bitan, zato što smo u meč ušli iz velikog napora. Ove dve nedelje smo imali paklen ritam i oni su jako umorni i teški, pa će sutra dobiti slobodan dan. Odigrali smo dva poluvremena po 45 minuta i dobro istrčali utakmicu. Nedostaje tu još mnogo igre, ali to će doći u Turskoj. Do tada ćemo raditi na fizičkoj spremi, jer to mi je najvažnije kako bismo ovu polusezonu odigrali onako kako ja očekujem. Prolećna polusezona će biti mnogo teža nego jesenja, jer imamo pakleno težak raspored, a došlo nam je nekoliko novih igrača i treba opet sve to uklopiti i uigrati, kako bismo bili oni pravi – kaže Lalatović.

Strelac pobedonosnog gola za Vojvodinu na današnjoj utakmici je bio Miljan Vukadinović i to nakon udarca napadača Momčila Mrkaića.

– Raduje me to što su kod gola kojim smo ostvarili prvu pobedu tokom priprema učestvovali dvojica novih igrača. Međutim, čak i da smo odigrali nerešeno, ne bih se ljutio na igrače. Bitno mi je to da su trčali i da smo aerobno dobro odradili utakmicu, iako sam kao trener uvek srećan kad se pobedi – napominje Lalatović.

Na današnjoj utakmici, Vojvodina je nastupila bez nekoliko svojih važnih igrača.

– Ima onih koji su izostali zbog povreda i bolesti, pa smo prinudno pozvali dvojicu omladinaca. I u prvom i u drugom poluvremenu smo nastupili sa kombinovanim timom, a igračima sam rekao da je ovo početak. Igraće oni koji se budu nametnuli, a stare zasluge me uopšte ne zanimaju i niko ne treba da misli da može da živi na njima. Šta je bilo, bilo je. Ovo proleće mora biti novo, konkurencija je paklena i onih 11 koji budu najbolji tokom boravka u Turskoj izboriće se za startnu postavu za prvo kolo protiv Proletera – ističe Lalatović.

Prema njegovim rečima, može se očekivati da u narednom periodu Voši pristupe još neki igrači.

– Kada sam dovodio Mrkaića, rekao sam da sam jako zadovoljan sa Matićem, koji je ove sezone dao devet golova i koji je, za mene, najbolji špic u ligi. Međutim, mi imamo samo jednog špic igrača i to nije normalno za Vojvodinu, jer kad on nije mogao, ja sam na njegovu poziciju stavljao vezne igrače. Iz tog razloga, morali smo da dovedemo još jednog špica. Trenutno imamo samo jednog levog beka Devetka, koji zbog kartona nema pravo da igra u prvom kolu na proleće, tako da nam je neophodno da dođe još jedan levi bek. Kada će to biti, ne znam. Ja sam dao spisak igrača koje možemo da dovedemo, ali zastalo je malo u pregovorima, jer i igrači imaju malo veće zahteve i zato još nisu našli zajednički jezik sa upravom kluba. Na toj poziciji moramo dovesti još jednog igrača, kako bi mogao da igra protiv Proletera – kaže Lalatović.

Vojvodina će u FC „Vujadin Boškov“ trenirati sve do četvrtka, pošto u petak odlazi na dvonedeljne pripreme u Tursku.

– Sutra imamo slobodan dan, a u jakom ritmu ćemo nastaviti u ponedeljak i utorak. U sredu ćemo odigrati prijateljsku utakmicu protiv Spartaka, gde će takođe u svakom poluvremenu nastupiti dve različite postave, a u četvrtak ćemo imati trening oporavka. U petak putujemo u Tursku, gde ćemo provesti 14 dana i odigrati šest utakmica – rekao je Lalatović.

FOTO: FK Vojvodina

0
0

2 Komentara

  1. Sta je sa Igorom Jelicicem,jednim od najttalentovanijih igraca,iz oml.ekipe,koja je izasla prije godinu dana? Je li,se na njega,ne racuna?

    0
    0
    Odgovori
  2. Lalate dobar si trener i postizes zavidne rezutate…mani se politike i ubuduce da slusamo ovakve tvoje izjave iskljucivo fudbalske.Nema potrebe da svoj sportski rad prosipas nekim izjavama sa kojima sam sebe diskreditujes…uzivaj u sportu kao sto si uzivao dok si bio aktivan igrac.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter