0
Evropske lige

BOMBOM NA SUDIJE: Prekinuto fudbalsko prvenstvo na Kipru zbog napada na delioce pravde

Objavljeno: 18.01.20 u 10:34

Fudbalski savez Kipra (CFA) je suspendovao sve utakmice tamošnjeg prvenstva nakon protesta sudija zbog bombaškog napada na automobil njihovih kolega.

Savez je saopštiro da do daljnjeg neće biti igrani mečevi u prvenstvu Kipra i osudio je napad na vozilo Andreasa Konstantinova ‘kao čin terorizma koji seje strah među sudijama i ugrožava sport’.

Nešto ranije je policija izašla sa objavom da je u Larnaki eksplodirala bomba postavljena ispod automobila, pričinjena je veća materijalna šteta. Ispostavilo se da je u pitanju automobil fudbalskog sudije.

Oglasilo se i udruženje fudbalskih sudija u toj zemlji koje je kritikovalo izjave zvaničnika i sportskih novinara upućene sudijama koje samo ‘dolivaju ulje na vatru’ i potencijalno izazivaju takve napade.

Pratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport

Kako se navodi, napad se dogodio usled novih optužbi o nameštanju utakmica, za koje iz Evropske fudbalske unije (UEFA) tvrde da su ‘sumnjive aktivnosti usko povezane sa sportskim klađenjem’ na tri duela druge lige i dva u Kupu Kipram.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter