1
Domaći fudbal

HITAN APEL KLUBOVIMA: Prestanite sa treninzima, vazduh je zagađen!

Objavljeno: 16.01.20 u 16:20

Mesecima, ali pre svega poslednjih dana tema broj ‘jedan’ u Srbiji je zagađenost vazduha, najalarmantnije je u Beogradu.

Zagađenost vazduha u Srbiji je već nedeljama iznad gornje granice, a nadležni ističu da nema razloga za paniku. Ipak, institut ‘Batut’ preporučuje da se ljudi ne bave fizičkim aktivnostima na otvorenom dok traje ovako visok stepen zagađenosti. Tim povodom oglasio se i Sindikat fudbalera ‘Nezavisnost’ koji apeluje da svi klubovi Superlige Srbije i Prve lige Srbije obustave treninge u svojim gradovima dok se vazduh ne pročisti.

Za sada su samo Crvena zvezda (Kipar) i Partizan (Turska) napustili zemlju i treniraju u inostranstvu, dok većina klubova pre puta preko ‘grane’ trenira u zemlji.

– Pozivamo javno Fudbalski Savez Srbije i Zajednicu klubova Super i Prve lige da ODMAH i bez odlaganja obaveste klubove da obustave treninge zbog velike zagađenosti vazduha u Srbiji, a sve navedeno po preporuci Instituta za javno zdravlje BATUT – piše u saopštenju Sindikata nezavisnih fudbalera ‘Nezavisnost’.

Videćemo hoće li neko poslušati apel ‘Nezavisnosti’ i ‘Batuta’. Zdravlje igrača je svakako na prvom mestu.

FOTO: FK Voždovac/Twitter

0
0

1 Komentara

  1. Smog ce naprosto da nas ubije ako ovo potraje jos neko vreme.Zagađivača koliko hoćete ,sa svih strana : drva , ugalj ,fabrike , postrojenja za grejanje , klimatizaciju i reciklažu a tek saobraćaj svega je previše….a rešenja da se što god reši i suzbije nema.Zato se moramo svi kao pojedinci dobro angažovati i dati svoj maksimum na suzbijanju zagađenosti.Usput ću vam podeliti svoje malo iskastvo da bar u svom domu udišete čist i kvalitetan vazdug,Rešenje je ruski prečišćivač vazduha ambilife.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter