0
Domaći fudbal

MILETIĆ ZA HOTSPORT: Iznenadile ga reči trenera da će ostati u Partizanu, a potom je detaljnije govorio o ‘nestanku’ Dinge! (VIDEO)

Objavljeno: 15.01.20 u 17:00

Jedan od igrača sa najvećom minutažom tokom jesenje polusezone Partizana jeste Nemanja Miletić, koji se još jednom pokazao kao sjajan sagovornik.

(Specijalni izveštač HotSporta iz Beleka – Stefan Smuđa)

Do pred sam jesenje polusezone popularni ‘Ćelavi’ je odigrao gotovo svaki minut u timu ‘parnog valjka’ u Ligi Evrope i Superligi Srbije.

Obeležio je svoju karijeru u Humskoj predvođenjem odbrane u pohodu na prezimljavanje na evro-sceni pre dve godine, vezivanjem trofeja u Kupu, ali i golom u Norveškoj kojim je eliminisao Molde i trasirao veliki uspon Partizana do kraja 2019. godine.

Kod Sava Miloševića je prekomandovan na poziciju desnog beka, gde se takođe pokazao kao dobro rešenje i bio bez premca na desnoj strani defanzive.

Uzevši sve u obzir, činilo se da je za njega došlo vreme za sledeći korak i odlazak dalje, ali je u utorak trener Partizana izjavio da će Nemanja Miletić 99 odsto ostati u klubu, za šta je on tek saznao na početku intervjua koji smo sa njim radili istog dana u večernjim satima. I vidno se iznenadio.

– Iskreno, malo sam zatečen. Nisam znao, saznao sam od vas tu informaciju i ne znam šta da kažem. Spreman se kao da sam u Partizanu ceo život i da ću da ostanem ceo život, jer sam, poučen nekim ranijim iskustvima kada sam mnogo očekivao i nadao se transferu, pa i opterećivao se time, nikada nije izašlo na dobro. Ovoga puta sam sasvim staložen, pa ako se nešto i dogodi – odlično. Ako, pak, ostanem takođe nema nikakvim problema. Smatrao sam da ću da napustim klub, ukoliko dođe ponuda koja će zadovoljiti obe strane, ali me je ova nova vest iznenadila. Radim i pripremam se uobičajeno, pa ćemo videti šta će na kraju da bude – ostao je zbunjen Miletić.

 U četvrtak, 16. januara, proslaviće 29. rođendan. Mnogi fudbaleri u tim godinama razmišljaju da je pravo vreme da se otisnu preko granice i obezbede ‘život posle fudbala’.

– Razmišljao sam na tu temu, ali nisam od onih koji žele da odu po svaku cenu. Planiram da igram fudbal još deset godina, jer se sjajno osećam. Godine su za mene samo broj, a kao primer može da posluži Bojan Ostojić. Ima 35 godina, izgleda još uvek fenomenalno, kao da je deset godina mlađi, pa se uz njega i sam veoma dobro osećam. Planiram da igram dokle god budem mogao, bilo to u Partizanu ili nekoj drugoj sredini, sasvim je svejedno. Videćemo šta će da se još izdešavati, ali meni je u klubu zaista lepo. Jedino ako bi možda došla prilika da finansijski u potpunosti obezbedim svoju porodicu i sebe, a da uz to i Partizan bude zadovoljan, onda bismo svakako pričali na tu temu.

Pre nekoliko transfer perioda bilo je ponuda dok si igrao kao štoper. Da li misliš da bi ih sada bilo više da si i dalje u centralnom delu odbrane, a ne na desnom boku?

– To je svakako specifična situacija, ali vremenom sam navikao na novu poziciju, adaptirao se i na beku se osećam kao što sam se nakada osećao kao štoper. Ranije sam bio u centralnom delu odbrane, tek sporadično dobijajući priliku na boku, a sada je obrnuto. Tako su se složile kockice u poslednjih godinu dana i ponekad razmišljam o tome. Ne želim da neko pomisli da sebe smatram kolateralnom štetom nekih situacija u kojima smo se nalazili, prosto sam bio taj koji je izašao i svog šablona i igrao poziciju koja mi nije primarna, ali ni strana u potpunosti. Ipak, to se svakako odrazilo na moju karijeru u nekom smislu, jer sam u momentima kada sa igrao štopera na stolu imao četiri ili pet ponuda. To je pozicija na kojoj mogu više da pružim, ali sam i na beku davao sve od sebe i, nadam se, uspeo da odgovorim obavezama. Mada je bolje dao tome drugi sude… Otkako sam ‘prohodao’ uvek sam bio najsrećniji kada igram fudbal i nisam birao uloge. Da me trener Milošević sutra prekomanduje na levog beka, samo bih klimnuo glavom i dao sve od sebe da pomognem timu.

HOTSPORT SAZNAJE: Pada rekord – cena koju Partizan traži za Sadika ponuđena je za drugog igrača!

Pošto Dominik Dinga više nije deo ekipe, a deficitarna je pozicija štopera, da li kod tebe postoji nada da ponovo zaigraš na primarnoj poziciji u crno-belom dresu?

– Rekao bih da postoji ta mogućnost, odnosno da je realna, jer sa trenerom Miloševićem svi imamo sjajan odnos. Razgovaramo iskreno i otvoreno, svako ima slobodu da iznese mišljenje, jer se radi o čoveku koji je prošao sve u fudbalu, bio je vrhunski igrač i razume nas u potpunosti. Zato verujem da, ako se otvori mogućnost, neće biti problema.

Pred sam polazak u Antaliju. Dominik Dinga je odlučio da ne krene sa ekipom. Da li imaš neku informaciju šta se sa njim desilo?

– Bio je sa nama na pregledima, bio je i na spisku za putovanje, ali ga ujutru, na dan puta, nije bilo. Mislili smo da kasni, pa smo sačekali desetak minuta, ali se nije pojavio. Ne mogu da ulazim u to da li je to bila njegova lična odluka ili je se sa nekim savetovao,  jer zaista ne znam detalje. Da sam u njegovoj ‘koži’ kako bih postupio? To je svakako mnogo teška situacija za igrača i neku trezvenu odluku, ali sam siguran da ne bih sam odlučivao. Isto sam tako uveren da ni on sam nije doneo odluku, već da se posavetovao sa nekim iz okruženja i onda ‘presekao’. Porodica, prijatelji, agenti – to su ljudi koji su u tim trenucima neki oslonac i verovatno bih u toj situaciji išao tim redom. Teško je zaista staviti se u tu poziciju…

 Posle aktuelnih tema, prešli smo na nešto lakše i opuštenije, pa smo pitali ‘Ćelavog’ ko je, po njegovom mišljenju, najbolji fudbaler Partizana trenutno.

– Neće sigurno niko da se ljuti, jer svako ima pravo na mišljenje, pa bih rekao da je ‘mrtva trka’ između Strahinje Pavlovića i Filipa Stevanovića. Ako već moram da se odlučim, onda za nijansu Stevanović, jer je po meni čudo od fudbalera, a i momak kakav se retko rađa, koga jednostavno svi volimo. Gledam ga svaki dan i svaki pu se iznenadim nečim što uradi na terenu, kao da gledam Nejmara. Lagan je kao pero, mlad, a već fudbalski ‘namazan’ i smatram da će napraviti veliku karijeru.

‘ZVUČI SULUDO, ALI…’: Milošević u Antaliji otkrio zašto je odbio 10.000.000 evra za Sadika!

Ko je fizički najsnažniji fudbaler crno-belih?

– Mnogo nas je koji imamo odličnu fiziku, ali bih izdvojio Bojana Ostojića. Ima 35 godina, još uvek je kao ‘sajla’. Ne radi previše u teretani, može da jede šta poželi, a izgleda fenomenalno. Genetika mu je očito jako dobra i zaista mu se divim.

Za kraj, ko je najbrži?

– Rekao bih da je Lazar Marković bez premca. Tu je i Takuma Asano, koji je takođe strahovito brz. Lazar je bio povređen, pa nije bilo prilike da ga vidimo previše na delu, ali ću vas podsetiti na utakmicu protiv Javora, gde je postigao i gol. Takvi sprintevi, to je neverovatno u srpskom fudbalu. Takuma je zaista blizu, mislim da su nijanse u pitanju, ali kada bih morao da se kladim, to bi bio Marković – podvukao je na kraju razgovora Nemanja Miletić.

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter